×
اشتراک گذاری

با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

کپی لینک

تلویزیون توشیبا 55M550

مرجع:

تلویزیون ال ای دی 4K توشیبا مدل M550 سایز 55 اینچ محصول 2021

Toshiba
تلویزیون
ویژگی های کالا:
سایز (اینچ)
55
سیستم عامل
VIDAA
کیفیت تصویر
4K
نوع صفحه نمایش
LED
قدرت خروجی صدا (وات)
20
حداکثر رفرش ریت (هرتز)
60
سال عرضه (میلادی)
2021
مشاهده همه ویژگی ها

انتخاب سایز:

50" 55" 65"
100% از خریداران ، این کالا را توصیه کرده‌اند
Toshiba
موجود شد به من اطلاع بده
فرایند خرید

 1: انتخاب محصولات: بررسی سایت یا دریافت مشاوره!


2: پرداخت بیعانه: 500 هزار تا 10میلیون تومان متغیر است!


3: ارسال‌محصول: درسریعترین زمان ممکن باپیک اختصاصی!


4: تحویل درب منزل: همراه با تست سلامت کامل محصول.

تشخیص اصالت

ویدیو بهترین راهکار تشخیص اصالت تلویزیون

تلویزیون توشیبا M550 یا M550K سایز 55 اینچ یکی از تلویزیون های 2021 شرکت توشیبا می باشد. محصول پیش روی شما ممکن است در بازار به عنوان تلویزیون سری 5 توشیبا نیز معرفی شود که اشتباه است، چون توشیبا سری این تلویزیون را M550 اعلام کرده است. این تلویزیون با مدل کامل M550KW مونتاژ چین در بازار ایران موجود است. تلویزیون پیش روی شما پسوند KW دارد و این پسوند بیانگر آن است که تلویزیون فوق محصول سال 2021 است. لازم به ذکر است که محصول فوق تحت لیسانس توشیبا در کشور چین است و با همکاری شرکت هایسنس مونتاژ شده است که طراحی و مهندسی به کار رفته در آن مخصوص کشور ژاپن و شرکت توشیبا می باشد. از این جهت شما روی جعبه این تلویزیون عبارت Designed In Japan را مشاهده می نمایید. البته بعضی افراد معتقدند این تلویزیون توسط توشیبا تولید یا مونتاژ شده است در حالی که این طور نیست و همانطور که عرض کردیم شرکت هایسنس این کار را انجام داده است؛ به همین علت شما عبارت Fine Tuned In Japan را روی جعبه این تلویزیون مشاهده نخواهید کرد. (توشیبا تلویزیون های ساخت خود را با عبارت Fine Tuned In Japan مشخص می کند). تلویزیون M550 جزو ارزان ترین تلویزیون های ال ای دی توشیبا با کیفیت تصویر 4K در سال 2021 به شمار می آید. این تلویزیون برای تماشای روزمره و خانگی فیلم و سریال انتخابی کاملا مناسب است. تلویزیون توشیبا ام 550 دارای صفحه نمایش ال ای دی و کیفیت تصویر 4K می باشد.

تلویزیون ال ای دی توشیبا 55M550 از نور پس زمینه Direct LED برخوردار است. توشیبا این تلویزیون را به پنل IPS مجهز نموده است، تلویزیون هایی با پنل IPS از زاویه دید بسیار خوبی برخوردار می باشند اما از نظر نمایش عمیق رنگ مشکی به پای پنل های VA نمی رسند. همچنین برای افزایش زاویه دید توشیبا این تلویزیون را به تکنولوژی Wide Viewing Angle مجهز نموده است. متاسفانه این تلویزیون تکنولوژی Local Dimming ندارد اما توشیبا با بهره گیری از تکنولوژی Adaptive Contrast تا حدودی نور پس زمینه صفحه نمایش این تلویزیون را کنترل نموده تا کنتراست تصویر لازم را ارائه نماید. همچنین این تلویزیون برای بهبود کنتراست تصاویر و صحنه ها مخصوصا در صحنه های تاریک به تکنولوژی Super Contrast Booster مجهز شده است تا تصاویر واقعی تری را به شما نمایش دهد. محصول فوق از عمق رنگ 10 بیت (8 بیت + FRC) برخوردار است که به کمک تکنولوژی Wide Color Gamut توانایی نمایش طیف وسیعی از رنگ های دقیق و طبیعی را دارد. همچنین با وجود تکنولوژی Color Re-Master در این محصول رنگ های دقیق و واقعی با جزئیات بیشتری به شما نمایش داده می شوند. صفحه نمایش این تلویزیون دارای رفرش ریت 60 هرتز می باشد که به کمک تکنولوژی Ultra Smooth Motion و Ultimate Motion صحنه های سریع را واضح و روان به شما نمایش می دهد و از تاری تصاویر در صحنه های سریع جلوگیری می نماید.

تلویزیون 4K توشیبا 55M550 از رزولوشن تصویر 3840x2160 پیکسل برخوردار می باشد. توشیبا این تلویزیون را به پردازشگر تصویر Regza Engine 4K Pro مجهز نموده است، به لطف پردازشگر فوق تصویر و صداها به خوبی پردازش می شود. پردازشگر مذکور به کمک تکنولوژی AI 4K Upscaling و هوش مصنوعی با افزایش رزولوشن و کاهش نویز آن ها همه چیز را در حد کیفیت 4K به شما نمایش می دهد. بنابر گفته توشیبا تلویزیون فوق محتوای 1080p، 2K و حتی 720p را نیز به خوبی ارتقا داده و در حد 4K به شما نمایش خواهد داد اما در صورتی که محتوای شما کیفیت تصویر پایین تری داشته باشد نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. توشیبا در زمینه پردازش تصویر عملکرد قابل قبولی دارد. تکنولوژی AI 4K Resolution+ خود شامل چندین تکنولوژی دیگر است که به کمک آنها ارتقا تصویر را انجام می دهد. برای مثال تکنولوژی 4K Fine Texture Restoration بافت عناصر و سوژه ها را در تصاویر تشخیص داده و وضوح آنها را بهبود می بخشد تا جزئیات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد و محتوای با کیفیت تری را تماشا نمایید. همینطور تکنولوژی 4K Brilliance Restoration قسمت های روشن تصویر را درخشان تر نمایش می دهد تا عمق بیشتری به صحنه ها ببخشد و آنها را واقعی تر نمایش دهد. به علاوه تکنولوژی Precision Adaptive Resolution+ نیز عمق و دقت تصاویر و صحنه ها را به صورت طبیعی افزایش می دهد تا شاهد صحنه های واقع گرایانه تری باشید. این تلویزیون دارای تکنولوژی AI Ultra Essential PQ می باشد که با بررسی و آنالیز پیکسل ها، صحنه ها را تشخیص داده و با اعمال کردن تنظیمات پیچیده تلویزیون، بهترین کیفیت تصویر را در اختیار شما قرار می دهد. تلویزیون پیش روی شما مجهز به تکنولوژی AI Picture Optimiser می باشد که با استفاده از هوش مصنوعی توانایی تشخیص 11 سناریو مختلف از محتوا را داشته و با توجه به آن کیفیت تصاویر را بهبود می بخشد. محصول فوق مجهز به تکنولوژی Smart Scene می باشد که نوع محتوای در حال پخش را تشخیص داده و با توجه به اطلاعات به دست آمده کیفیت تصاویر را بهبود می بخشد. محصول پیش روی شما مجهز به تکنولوژی Color Re-Master می باشد که وظیفه تولید رنگ های دقیق و واقعی را دارد که باعث افزایش جزئیات تصاویر خواهد شد. تلویزیون پیش روی شما دارای تکنولوژی HDR (High Dynamic Range) می باشد و از فرمت های HDR10، HDR10+، HLG و Dolby Vision پشتیبانی می کند و توانایی نمایش محتوای HDR را دارد.

تلویزیون 2021 توشیبا M550 دارای 3 پورت HDMI 2.0 می باشد که حداکثر توانایی نمایش محتوای 4K@60Hz را دارد. این تلویزیون دارای قابلیت Game Mode می باشد که به صورت خودکار اتصال کنسول بازی به تلویزیون را تشخیص داده و به حالت بازی می رود. محصول پیش روی شما دارای تکنولوژی ALLM می باشد و هنگام بازی کردن تاخیر ورودی پایینی را در اختیار شما قرار می دهد. متاسفانه خبری از تکنولوژی VRR، ADM FreeSync یا Nvidia G-Sync در این تلویزیون نیست. تلویزیون پیش روی شما دارای تکنولوژی Ultra Vision 120 می باشد که با افزایش فریم بازی ها، صحنه های پر سرعت بازی ها را کاملا صاف و روان به شما نمایش می دهد. محصول فوق یک تلویزیون گیمینگ نیست و از امکانات تلویزیون های گیمینگ حرفه ای برخوردار نیست. در مجموع این تلویزیون برای بازی با کنسول های نسل هشتم مانند PS4، PS4 Pro و Xbox One X کاملا مناسب است اما برای کنسول های نسل نهمی پیشنهاد نمی شود؛ زیرا نمی توانید از تمام ظرفیت کنسول نسل نهمی خود بهره ببرید.

تلویزیون توشیبا 55M550 مجهز به سیستم صوتی پیشرفته ای نیست. محصول فوق دارای سیستم صوتی 2 کاناله می باشد که به کمک 2 بلندگوی 10 واتی قدرت خروجی صدای 20 وات را در اختیار شما قرار می دهد. توشیبا برای بهبود کیفیت صدای خروجی این تلویزیون را به تکنولوژی های صوتی مختلفی مجهز نموده است که در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت. این تلویزیون دارای تکنولوژی Dolby Audio می باشد که کیفیت صدا را بهبود داده و صدای سینمایی را در اختیار شما قرار خواهد داد. توشیبا با مجهز کردن این تلویزیون به تکنولوژی های DTS Virtual:X و Dolby Atmos صدایی فراگیر مجازی را در اختیار شما قرار می دهد. این محصول دارای قابلیت Auto Volume Control می باشد که از کاهش یا افزایش ناگهانی صداها جلوگیری می نماید. محصول پیش روی شما دارای تکنولوژی DTS Dialog Clarity می باشد که صدای دیالوگ ها را بهبود بخشیده و صدای گوینده را با کیفیت بهتری پخش می کند.

تلویزیون هوشمند توشیبا 55M550 دارای جدیدترین نسخه از سیستم عامل ویدا تا به امروز یعنی ویدا نسخه U5 یا نسخه 5 می باشد که امکانات هوشمند ساده ای در اختیار شما قرار خواهد داد. این سیستم عامل مخصوص شرکت هایسنس است اما در برخی از تلویزیون های توشیبا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم عامل ویدا این تلویزیون از رابط کاربری بسیار ساده ای برخوردار است. سیستم عامل ویدا برای شما این امکان را فراهم می سازد تا برنامه های دلخواه خود را از فروشگاه برنامه مخصوص به آن دانلود کرده و روی تلویزیون نصب نمایید. البته لازم است بدانید که برنامه های مربوط به سیستم عامل مذکور تخصصی می باشند و شما نمی توانید برنامه های مربوط به سیستم عامل های دیگر مانند اندرویدی را روی آن نصب نمایید. از مقدار حافظه داخلی کلی و یا در دسترس آن اطلاعاتی در دست نیست و شرکت توشیبا اطلاعاتی در این زمینه در اختیار کاربران قرار نداده است. تلویزیون فوق مجهز به ریموت کنترل هوشمند و بلوتوثی مدل RSAG8.074.5076 می باشد. این ریموت کنترل دارای ابعاد نسبتا بزرگ و دکمه های زیادی نیز است. ریموت کنترل فوق به کمک دو باتری نیم قلمی کار می کند که در داخل جعبه تلویزیون قرار گرفته است. ریموت کنترل فوق دو رنگ است، به این صورت که بخش بالای ریموت به رنگ مشکی و بخش پایین آن به رنگ نقره ای می باشد. ریموت کنترل مذکور مجهز به میکروفون داخلی است و از دستورات و جستجوی صوتی پشتیبانی می نماید و شما می توانید با فشردن دکمه مربوط به آن از طریق دستیار صوتی VIDAA Voice با صدای خود تلویزیون را مدیریت و کنترل نمایید. محصول فوق از اینترنت اشیا (IoT) و برنامه ConnectLife پشتیبانی می کند. شما می توانید با نصب این برنامه روی موبایل هوشمند خود به راحتی تلویزیون را کنترل نمایید. تلویزیون پیش روی شما قابلیت اتصال به موبایل های هوشمند اندرویدی را دارد و شما می توانید به کمک تکنولوژی Content Sharing محتواهایی مانند فیلم، عکس و موزیک را از موبایل روی تلویزیون پخش نمایید. همچنین شما می توانید به کمک Screen Sharing یا Screen Mirroring تصویر صفحه نمایش موبایل خود را روی صفحه نمایش بزرگ تلویزیون منتقل کرده و پخش نمایید. توجه داشته باشید که این تلویزیون قابلیت اتصال به موبایل های هوشمند iOS را ندارد. محصول فوق از برنامه VIDAA Smart TV نیز پشتیبانی نموده و شما با نصب آن روی موبایل خود می توانید از موبایل به عنوان ریموت کنترل استفاده نموده و کنترل کاملی روی تلویزیون خود داشته باشید. محصول فوق دارای مرورگر وب نیز می باشد و شما می توانید به راحتی در تلویزیون خود ساعت ها به وب گردی بپردازید. تلویزیون فوق دارای گیرنده دیجیتال داخلی DVB-T2 برای تماشای شبکه های داخلی و همینطور گیرنده دیجیتال DVB-S2 برای تماشای شبکه های خارجی می باشد و نیازی نیست گیرنده ها را به صورت جداگانه خریداری نمایید. شما حتی می توانید به راحتی برنامه های دلخواه خود را روی حافظه جانبی ضبط نموده و بعدا به تماشای آن ها مشغول شوید. البته برای ضبط برنامه حتما باید یک حافظه فلش در اختیار داشته باشید. این تلویزیون دارای قابلیت HID می باشد و شما می توانید موس و کیبورد سیمی یا بی سیم و بلوتوثی خود را به تلویزیون متصل کنید اما به خاطر داشته باشید سیستم عامل VIDAA در تمام قسمت های خود از آن ها پشتیبانی نمی کند؛ به عنوان مثال در قسمت مرورگر وب می توانید از ماوس و کیبورد خود استفاده کنید اما در محیط رابط کاربری سیستم عامل VIDAA از ماوس و کیبورد پشتیبانی نمی کند.

تلویزیون 55 اینچ توشیبا M550 2021 دارای زبان طراحی Essential Beauty می باشد و کیفیت ساخت آن قابل قبول می باشد. همانطور که می دانید طراحی این تلویزیون در کشور ژاپن و توسط توشیبا انجام شده و تحت لیسانس این شرکت در کشور چین مونتاژ شده است. توشیبا قاب سه طرف صفحه نمایش این تلویزیون را باریک تر از قاب پایینی آن طراحی نموده است که به طراحی Bezel Less معروف است. پایه های این تلویزیون از نوع دو طرف و خطی است که از جنس فلز و به رنگ نقره ای می باشد که در دو طرف تلویزیون نصب می شود. توشیبا نام طراحی پایه های این تلویزیون را Pure Metal Stand نامیده است. پشت پایه های این تلویزیون دو گیره برای مدیریت کابل های متصل به تلویزیون تعبیه شده است که توشیبا آن را به عنوان قابلیت Cable Solution معرفی نموده است. اگر شما تمایل دارید تلویزیون را روی دیوار نصب نمایید باید پایه دیواری سازگار با تلویزیون را به صورت جداگانه خریداری نمایید. ضخامت این تلویزیون 7.8 سانتیمتر است و نمی توان طراحی این تلویزیون را باریک به حساب آورد.

شما در این صفحه می توانید قیمت تلویزیون توشیبا M550 سایز 55 اینچ محصول 2021 را مشاهده نمایید. همینطور می توانید این تلویزیون را با قیمت ارزان، گارانتی (حتی بدون گارانتی) و تضمین سلامت و اصالت کالا از فروشگاه سلام بابا خریداری نمایید. در صورتی که به تلویزیون ارزان قیمت تری برای تماشای فیلم و سریال احتیاج دارید، می توانید به سراغ تلویزیون توشیبا C350 2021 بروید. اما در صورتی که به تلویزیون بهتری احتیاج دارید، پیشنهاد ما تلویزیون توشیبا Z770 2021 است. تلویزیون توشیبا M550 2022 مدل جدیدتر و جایگزین این تلویزیون است که به تازگی روانه بازار شده است.

مشخصات کلی

مدل

مدل در واقع نام یا عبارتی است که شرکت تولید کننده برای هر محصول در نظر می گیرد و سیاست های هر برند در انتخاب مدل متفاوت است. با توجه به تجربه ای که داریم متاسفانه برخی برندها از مدل های یکسان در محصولات خود استفاده می کنند به همین دلیل مدل محصول می تواند تکراری بوده و این موضوع باعث سو تفاهم شود؛ بنابراین برای معرفی و تشخیص دقیق محصولات نیاز است به مدل کامل محصول توجه شود.

M550
مدل کامل

مدل کامل در واقع نام یا عبارتی است که مشخصا برای یک محصول به خصوص در نظر گرفته شده است و کاملا یونیک و منحصر به فرد است؛ به همین دلیل برای معرفی محصولات نیاز و الزامی است که مدل کامل آنها مشخص شود تا دقیقا بدانیم در مورد چه محصولی صحبت می کنیم. معمولا در مدل کامل محصولات اطلاعات دقیق تری وجود دارد و از پیشوند، پسوند، سری، سال ساخت و عرضه، مدل محصول، سایز و حتی ویژگی های مانند رنگ، ظرفیت و حجم و... نیز استفاده می شود تا دقیقا مشخص شود که این محصول برای کدام منطقه جغرافیایی تولید شده است یا سایز، رنگ و ظرفیت آن چقدر است. مدل کامل معمولا بر روی برچسب روی جعبه محصول یا روی بدنه محصول به وضوح درج شده است و شما می توانید آن را مشاهده کنید. شرکت های تولید کننده محصولات با توجه به سیاست هایی که دارند، ترتیب و ساختار مدل کامل محصولات خود را انتخاب می کنند و ممکن است ساختار مدل کامل آنها با هم کاملا متفاوت باشد. در هر صورت مهم ترین و منحصر به فرد ترین ویژگی هر محصول، مدل کامل آن است که پیشنهاد می کنیم به آن توجه کنید.

55M550KW
تولید کننده

این ویژگی اشاره به شرکت یا برند تولید کننده محصول دارد. محصولات توسط برندهای مختلفی تولید می شوند و هر برند سیاست ها و اکوسیستم مخصوص به خود را دارد که از این لحاظ نیاز است به آن توجه شود. توجه داشته باشید که محصولات مختلف هر برند، بیشترین هماهنگی را از نظر عملکرد و اکوسیستم با هم دارند؛ برای مثال ساندبارهای هر برند بهترین هماهنگی را با تلویزیون های همان برند دارند.

Toshiba
سال عرضه (میلادی)

سال عرضه یا سال تولید در واقع اشاره به سال میلادی دارد که محصول در آن معرفی و تولید شده است. سال عرضه برخی محصولات از طریق پسوند یا پیشوند و یا کارکترهایی که در مدل کامل آنها استفاده شده، قابل تشخیص هستند اما این موضوع در مورد تمام محصولات صدق نمی کند. سال عرضه یا تولید برخی محصولات نیز به هیچ عنوان توسط شرکت تولید کننده مشخص نشده است و ملاک ما برای درج سال تولید این محصولات، اولین ایندکس صفحه آنها در گوگل است که البته کاملا دقیق نیست اما در هر صورت بهترین روش در حال حاضر می باشد. سال عرضه یا سال تولید به شما کمک می کند تا محصولات و دنباله مدل آنها که هر ساله تولید می شوند را بهتر درک کنید و انتخاب آگاهانه ای داشته باشید. توجه داشته باشید که سال تولید به هیچ عنوان ملاک خوبی برای انتخاب محصول بهتر نیست.

2021
سری

سری در واقع به عبارتی گفته می شود که مجموعه ای از محصولات را شامل می شود. برای مثال محصولاتی که ویژگی ها، امکانات و تکنولوژی یکسانی دارند و می توان آنها را جزو یک دسته قرار داد، معمولا در یک سری مشخص قرار می گیرند. همینطور در برخی محصولات نیز یک نام برای سری آنها در نظر گرفته می شود که نشان دهنده طراحی آنها می باشد. توجه داشته باشید که برخی برندها هیچ سری برای محصولات خود در نظر نمی گیرند که در این صورت سری این محصولات همان مدل آنها محسوب می شود اما متاسفانه در بازار بسیاری از فروشندگان و فروشگاه ها از عبارت های دلخواه خود برای درج سری محصولات استفاده می کنند که گاها عجیب و اشتباه است.

M550
کشور سازنده

کشور سازنده در واقع به کشوری اشاره دارد که دفتر و شرکت اصلی برند تولید کننده محصول در آن تاسیس شده و قرار دارد. تمام مراحل مهندسی و طراحی قطعات و خود محصول در کشوری که شرکت سازنده در آن قرار دارد، انجام می شود. برای مثال کشور سازنده محصولات برند سونی در واقع کشور ژاپن است چون برند سونی متعلق به این کشور می باشد، هر چند در کشورهای دیگر نیز نمایندگی دارد و محصولات خود را در کارخانه های کشورهای دیگر نیز مونتاژ می کند.

ژاپن
کشور مونتاژ

کشور مونتاژ به کشوری گفته می شود که قطعات مهندسی و طراحی شده توسط شرکت سازنده در آن مونتاژ شده و محصول مد نظر تولید می شود. معمولا شرکت های تولید کننده با توجه به سیاست های خود برای هر منطقه جغرافیایی، برای کاهش هزینه های تولید و همینطور حمل و نقل و علاوه بر آن کمک به محیط زیست، مونتاژ و تولید محصولات خود را در کارخانه هایی که در برخی کشورها وجود دارند، انجام می دهند. با توجه به این توضحیات محصولات می توانند مونتاژهای مختلفی داشته باشند و ما آنها را به وضوح درج می کنیم. همینطور مونتاژهای مختلف هر محصول نیز ممکن است تفاوت هایی از نظر امکانات، برخی ویژگی ها و طراحی داشته باشند اما از نظر کیفیت ساخت تفاوت خاصی ندارند؛ در صورت وجود مونتاژهای مختلف و همینطور تفاوت بین آنها برای هر محصول ما در توضیحات آن به وضوح در مورد آنها توضیح خواهیم داد تا شما با آگاهی بیشتری محصول مد نظر خود را خریداری کنید. ناگفته نماند که برخی مونتاژهای محصول برای منطقه جغرافیایی خاصی تولید می شوند و هرگز وارد بازار ایران نمی شوند.

چین
تلویزیون مناسب

ما در این ویژگی سعی کردیم تلویزیون های مختلف را با توجه به سخت افزار، کیفیت تصویر و طراحی که دارند، برای استفاده های مختلف دسته بندی کنیم تا شما بتوانید با توجه به نیاز خود راحت تر آنها را انتخاب کنید.

تماشای فیلم و سریال استفاده خانگی و معمولی

صفحه نمایش

سایز (اینچ)

سایز در واقع اندازه قطر صفحه نمایش محصول است و با واحد اینچ نمایش داده می شود و تنوع بسیار بالایی دارد. سایز صفحه نمایش یکی از ملاک های اصلی انتخاب تلویزیون یا مانیتور است چون ارتباط مستقیم با تجربه تماشای شما دارد. شما می توانید با توجه به فاصله تماشا (فاصله بیننده تا صفحه نمایش) و همینطور نیاز خود، سایز مد نظر محصول خود را انتخاب کنید. برای مثال سایز 32 اینچ برای فاصله حدود 1 الی 1.5 متر، سایز 42 اینچ برای فاصله 1.5 الی 2 متر، سایز 48 اینچ و 50 اینچ برای فاصله حدود 2 متر، سایز 55 اینچ برای فاصله حدود 2 الی 2.5 متر، سایز 65 اینچ برای فاصله حدود 2.5 الی 3 متر، سایز 75 اینچ برای فاصله حدود 3 الی 3.5 متر، سایز 85 اینچ برای فاصله حدود 3.5 الی 4 متر و سایزهای بزرگ تر برای فواصل بیشتر مناسب هستند. توجه داشته باشید که فاصله های گفته شده، بهترین فاصله برای هر سایز می باشد تا تجربه تماشای عالی در اختیار داشته باشید. برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد سایزهای مختلف تلویزیون ها می توانید به صفحه مربوط به آن که در ادامه لینک آن را در اختیار شما قرار داده ایم، مراجعه نمایید.

ادامه مطلب

55
نوع صفحه نمایش
LED
نوع سطح صفحه نمایش

نوع سطح صفحه نمایش تلویزیون ها و مانیتورها در واقع به نحوه مدیریت انعکاس نور محیط اشاره دارد و برای افرادی که در محیط روشن و پر نور به تماشای تلویزیون می پردازند، می تواند اهمیت داشته باشد. صفحه نمایش های مات به صورت ذاتی بهترین عملکرد را در زمینه مدیریت انعکاس نور دارند و برای محیط پر نور کاملا مناسب هستند. اکثر تلویزیون ها اما صفحه نمایش براق و نیمه براق دارند و معمولا نور را در کل صفحه نمایش پخش می کنند و اگر تلویزیون تکنولوژی مدیریت انعکاس نور داشته باشد، انعکاس نور محیط در صفحه نمایش کاهش می یابد در غیر این صورت شما شاهد انعکاس نور محیط در صفحه نمایش خواهید بود و این موضوع ممکن است در محیط پر نور باعث مزاحمت شود. توجه داشته باشید که تکنولوژی مدیریت انعکاس نور محیط در صفحه نمایش تنها در تلویزیون های بالا رده و پرچم دار وجود دارد و تلویزیون های پایین رده و میان رده چنین تکنولوژی ندارند.

نیمه براق
طراحی صفحه نمایش

طراحی صفحه نمایش موضوع سلیقه ای است. به طور کلی ما دو نوع طراحی در صفحه نمایش ها داریم که مرسوم ترین آن صفحه نمایش تخت است؛ اکثر تلویزیون ها و مانیتورهای موجود در بازار دارای صفحه نمایش تحت هستند. نوع دیگری از طراحی صفحه نمایش به نام صفحه نمایش منحنی یا خمیده که به انگلیسی به آن Curved گفته می شود نیز وجود دارد که معمولا در مانیتورها کاربردی است چون تنها یک کاربر و آن هم از رو به رو به تماشای آن می پردازد، در تلویزیون ها نیز از صفحه نمایش منحنی-خمیده استفاده شده است اما به مرور زمان متوجه شدند که صفحه نمایش منحنی-خمیده برای تلویزیون ها چندان کاربردی نیست به همین دلیل شرکت های تولید کننده تلویزیون در حال حاضر روی صفحه نمایش تخت مانور می دهند.

تخت
قطر صفحه نمایش (سانتیمتر)

قطر صفحه نمایش با واحد سانتیمتر محاسبه می شود و توسط شرکت تولید کننده محصول اعلام می گردد. قطر صفحه نمایش را می توان تبدیل به اینچ کرد و به سایز صفحه نمایش دست یافت اما چون برندهای تولید کننده با توجه به سیاست های خود قطر صفحه نمایش را کمی متفاوت اعلام می کنند، مقدار تبدیل شده ممکن است اندکی تلرانس داشته باشد و دقیق نباشد اما به صورت حدودی می توان از روی قطر صفحه نمایش به سایز صفحه نمایش پی برد.

139
نوع پنل

نوع پنل در صفحه نمایش ها اهمیت زیادی دارد و یکی از ملاک های اصلی انتخاب تلویزیون یا مانیتور می باشد. نوع پنل در کیفیت تصویر محصول و همینطور زاویه دید آن تاثیر گذار است به همین جهت مهم است که نوع پنل صفحه نمایش تلویزیون یا مانیتور شما مناسب با نیاز و سلیقه شما باشد در غیر این صورت ممکن است از تجربه تماشای شما کاسته شود. لازم به ذکر است که تلویزیون های LED دارای سه نوع پنل مرسوم به نام های IPS، ADS، VA و MVA هستند اما در مانیتورها پنل های دیگری نیز به کار می رود. تلویزیون های OLED اما پنل های متفاوتی دارند چون این تلویزیون ها نور پس زمینه ندارند. مرسوم ترین نوع پنل ها در تلویزیون های OLED شامل WOLED و QD-OLED هستند. توضیحات تکمیلی در مورد پنل ها و ویژگی های آنها را در توضیحات هر محصول درج نموده ایم و پیشنهاد می کنیم هنگام خرید تلویزیون یا مانیتور حتما به آن توجه نمایید.

IPS
نور پس زمینه

نوع نور پس زمینه یکی از ملاک های مهم در انتخاب تلویزیون های LED محسوب می شود. همانطور که احتمالا می دانید تلویزیون های LED دارای نور پس زمینه هستند و انواع مختلفی دارند اما تلویزیون های OLED نور پس زمینه ندارند. نور پس زمینه توسط دیودهای LED که پشت پنل صفحه نمایش تعبیه شده اند، تولید می شود و باعث می شود تا روشنایی لازم برای ارائه تصویر ایجاد شود. نور پس زمینه به مرور زمان در تلویزیون های LED پیشرفت کرد و توسعه داده شد به همین دلیل تنوع آنها زیاد است. معمولا از نور پس زمینه Edge LED در تلویزیون های پایین رده و میان رده اما ارزان قیمت استفاده می شود؛ از نور پس زمینه Direct LED در تلویزیون های پایین رده و میان رده اما کمی گران قیمت تر و با کیفیت بهتر استفاده می شود؛ نور پس زمینه Direct Full Array LED پیشرفته تر است و در تلویزیون های میان رده و بالا رده مورد استفاده قرار می گیرد؛ نور پس زمینه Direct Full Array Mini LED که در بازار به Mini LED نیز معروف است در تلویزیون های LED بالا رده و پرچم دار مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر بهترین نوع نور پس زمینه محسوب می شود.

Direct LED
تاریکی موضعی (Local Dimming)

تکنولوژی Local Dimming یا تاریکی موضعی در واقع به تکنولوژی گفته می شود که وظیفه کنترل نور پس زمینه در قسمت های مختلف صفحه نمایش را دارد تا عمق بیشتری به تصویر تولید شده ببخشد و کنتراست تصویر بهتری ارائه دهد. علاوه بر آن این تکنولوژی باعث ارائه عمق رنگ مشکی بهتر نیز می شود و صحنه های تاریک را نیز واقعی تر نمایش می دهد. تکنولوژی Local Dimming تنها در تلویزیون های LED وجود دارد چون تلویزیون های LED در بهترین حالت نور پس زمینه آنها به صورت منطقه ای کنترل می شود. این تکنولوژی در تلویزیون هایی که نور پس زمینه آنها Edge LED است وجود دارد اما چندان تاثیر گذار نیست. توجه داشته باشید که این تکنولوژی در تلویزیون هایی که نور پس زمینه Direct LED دارند، وجود ندارد! تنها در تلویزیون هایی که نور پس زمینه آنها Direct Full Array LED و همینطور Direct Full Array Mini LED است، این تکنولوژی نقش مهمی ایفا می کند و باعث ارائه کیفیت تصویر بهتر خواهد شد. تکنولوژی Local Dimming در برندهای مختلف و محصولات مختلف ممکن است با نام های متفاوتی معرفی شوند که بستگی به سیاست های هر برند دارد.

تعداد مناطق قابل کنترل نور پس زمینه

تعداد مناطق قابل کنترل نور پس زمینه یا Dimming Zone Count در واقع به تعداد مناطق نور پس زمینه ای که به صورت مجزا در صفحه نمایش تلویزیون ها و مانیتور های LED کنترل می شود، گفته می شود. در تلویزیون های OLED چون هر پیکسل به صورت مستقل کنترل می شود این موضوع اهمیتی ندارد و در واقع تعداد مناطق قابل کنترل نور پس زمینه به تعداد پیکسل های صفحه نمایش تلویزیون های OLED مربوط است. طبیعتا هر چه تعداد مناطق قابل کنترل نور پس زمینه صفحه نمایش LED بیشتر باشد، کنترل نور پس زمینه باید بهتر انجام شود اما این موضوع رابطه مستقیم با دقت الگوریتم کنترل نور پس زمینه و تکنولوژی Local Dimming دارد؛ بنابراین ممکن است تعداد مناطق قابل کنترل نور پس زمینه یک محصول بیشتر از دیگری باشد اما نتیجه نهایی به خوبی محصولی که الگوریتم کنترل نور پس زمینه و تکنولوژی Local Dimming دقیق تری دارد، نباشد.

1
حداکثر روشنایی هنگام نمایش محتوای SDR (نیت)

حداکثر روشنایی هنگام نمایش محتوای SDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده حداکثر میزان روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای SDR است. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر با کیفیت تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. حداکثر روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای SDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما بالاترین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام تماشای محتوای SDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در بهترین حالت می تواند این میزان روشنایی را نمایش دهد.

-
متوسط روشنایی هنگام نمایش محتوای SDR (نیت)

متوسط روشنایی هنگام نمایش محتوای SDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده این است که در اکثر صحنه های محتوای SDR، صفحه نمایش چه میزان روشنایی را می تواند نمایش دهد. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر با کیفیت تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. متوسط روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای SDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما میانگین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام تماشای محتوای SDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در اکثر صحنه های محتوای SDR شما می توانید انتظار این میزان از روشنایی را داشته باشید.

450
حداکثر روشنایی هنگام نمایش محتوای HDR (نیت)

حداکثر روشنایی هنگام نمایش محتوای HDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده حداکثر میزان روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای HDR است. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تر و برجسته تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر واقعی تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. حداکثر روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای HDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما بالاترین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام تماشای محتوای HDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در بهترین حالت می تواند این میزان روشنایی را نمایش دهد.

-
متوسط روشنایی هنگام نمایش محتوای HDR (نیت)

متوسط روشنایی هنگام نمایش محتوای HDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده این است که در اکثر صحنه های محتوای HDR، صفحه نمایش چه میزان روشنایی را می تواند نمایش دهد. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تر و برجسته تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر واقعی تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. متوسط روشنایی صفحه نمایش هنگام تماشای محتوای HDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما میانگین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام تماشای محتوای HDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در اکثر صحنه های محتوای HDR شما می توانید انتظار این میزان از روشنایی را داشته باشید.

-
حداکثر روشنایی هنگام نمایش بازی HDR (نیت)

حداکثر روشنایی هنگام نمایش بازی HDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده حداکثر میزان روشنایی صفحه نمایش هنگام بازی HDR است. این موضوع برای گیمرها می تواند اهمیت داشته باشد چون اکثر بازی های جدید HDR هستند. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تر و برچسته تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر واقعی تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. حداکثر روشنایی صفحه نمایش هنگام بازی HDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما بالاترین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام بازی HDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در بهترین حالت می تواند این میزان روشنایی را نمایش دهد.

-
متوسط روشنایی هنگام نمایش بازی HDR (نیت)

متوسط روشنایی هنگام نمایش بازی HDR با واحد نیت (Nit) نمایش داده می شود و نشان دهنده این است که در اکثر صحنه های بازی های HDR، صفحه نمایش چه میزان روشنایی را می تواند نمایش دهد. این موضوع برای گیمرها می تواند اهمیت داشته باشد چون اکثر بازی های جدید HDR هستند. طبیعتا هر چه روشنایی صفحه نمایش یک محصول بیشتر باشد، آن صفحه نمایش تصویر واضح تر و برجسته تری نمایش می دهد؛ در نتیجه تصویر واقعی تری را شاهد خواهید بود. ناگفته نماند که این موضوع بستگی به دقت تکنولوژی های دیگری که برای کنترل این میزان از روشنایی استفاده می شوند نیز دارد. متوسط روشنایی صفحه نمایش هنگام بازی HDR همیشه ثابت نیست و بسته به صحنه ای که تماشا می کنید و همینطور نوع صفحه نمایش، تغییر می کند و ما میانگین مقدار روشنایی که صفحه نمایش محصول هنگام بازی HDR می تواند تولید کند را درج کرده ایم و این یعنی در اکثر صحنه های بازی های HDR شما می توانید انتظار این میزان از روشنایی را داشته باشید.

-
عمق رنگ (بیت)

عمق رنگ (بیت) در واقع به تعداد رنگ هایی که صفحه نمایش یک محصول می تواند نمایش دهد، اشاره می کند. در حال حاضر حتی بهترین صفحه نمایش تلویزیون ها و مانیتورها نهایتا می توانند عمق رنگ 10 بیت را نمایش دهند اما در آینده احتمالا این موضوع تغییر خواهد کرد. هر چه یک صفحه نمایش بتواند عمق رنگ بیشتری نمایش دهد، شما شاهد رنگ های طبیعی تر و کیفیت تصویر واقعی تری خواهید بود. معمولا تنها در تلویزیون های بالا رده و پرچم دار از عمق رنگ 10 بیت واقعی پشتیبانی می شود و این محصولات توانایی نمایش حدود 1 میلیارد رنگ مختلف را دارند. تلویزیون های پایین رده و میان رده اکثر برندها از عمق رنگ 8 بیت برخوردار هستند و تنها حدود 16 میلیون رنگ مختلف را می توانند نمایش دهند. امروزه اما به کمک تکنیک Frame Rate Control (FRC)، صفحه نمایش هایی که 8 بیت هستند، می توانند حدود 1 میلیارد رنگ مختلف را به کمک خطای دید چشم انسان نمایش دهند؛ به همین دلیل اصطلاحا به آنها 10 (8+FRC) گفته می شود اما عملکرد آنها به پای صفحه نمایش هایی که از عمق رنگ 10 بیت واقعی برخوردار هستند، نمی رسد.

10 (8+FRC)
بدون سو سو زدن (Flicker-Free)

Flicker-Free به معنای بدون سو سو زدن و لرزش یا چشمک زدن تصویر در صفحه نمایش محصولات می باشد. سو سو زدن صفحه نمایش به دلیل سرعت زیادی که دارد، هرچند با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست اما در دراز مدت و استفاده طولانی به چشم ها آسیب می زند و باعث خستگی چشم می شود؛ بنابراین در استفاده طولانی مدت صفحه نمایش Flicker-Free گزینه بهتری است. میزان روشنایی در صفحه نمایش ها به دو صورت کلی کنترل و تعریف می شود؛ در حالت DC با کاهش و افزایش ولتاژ برق دیودها، روشنایی صفحه نمایش کاهش و افزایش پیدا می کند. در این حالت چون نور ثابت و با توجه به ولتاژ برق است، شاهد سو سو زدن صفحه نمایش نیستیم و به اصطلاح صفحه نمایش Flicker-Free است. اما در حالت دیگر که به آن PWM گفته می شود از سو سو زدن و تعداد و نسبت روشنایی به خاموشی دیودها برای ایجاد روشنایی استفاده می شود که در این حالت صفحه نمایش سو سو میزند و Flicker-Free نیست. ناگفته نماند که اکثر تلویزیون های OLED با اینکه از حالت DC استفاده می کنند اما به میزان بسیار ناچیزی سو سو می زنند و قابل چشم پوشی است به همین دلیل ما تمام تلویزیون های OLED را به صورت Flicker-Free معرفی می کنیم.

کاهش دقت رنگ ها در زاویه دید افقی (درجه)

کاهش دقت رنگ ها بیانگر این است که دقت رنگ های صفحه نمایش محصول تا چه زاویه ای حفظ می شوند. منظور ما از دقت رنگ ها در واقع Color Washout است و رنگ ها بعد از زوایای درج شده کال، خام و شسته شده به نظر می رسند و تقریبا 80% دقت خود را از دست می دهند. زوایای درج شده به درجه هستند و از رو به رو به صورت افقی به سمت چپ و راست محاسبه شده اند؛ عدد - (منفی) به معنای سمت چپ و عدد + (مثبت) به معنای سمت راست است. در اکثر محصولات زوایای درج شده از دو طرف چپ و راست یکسان هستند اما در برخی محصولات این مقادیر ممکن است متفاوت باشند.

-
تغییر رنگ ها در زاویه دید افقی (درجه)

تغییر رنگ ها بیانگر این است که رنگ های صفحه نمایش محصول تا چه زاویه ای حفظ می شوند و تغییر نمی کنند. منظور ما از تغییر رنگ ها در واقع Color Shift است و رنگ ها بعد از زوایای درج شده تغییر می کنند و دیگر رنگ اصلی را نمایش نمی دهند. این ویژگی به خصوص هنگام تماشای صحنه های رنگی از زوایای مختلف اهمیت پیدا می کند. زوایای درج شده به درجه هستند و از رو به رو به صورت افقی به سمت چپ و راست محاسبه شده اند؛ عدد - (منفی) به معنای سمت چپ و عدد + (مثبت) به معنای سمت راست است. در اکثر محصولات زوایای درج شده از دو طرف چپ و راست یکسان هستند اما در برخی محصولات این مقادیر ممکن است متفاوت باشند.

-
کاهش روشنایی در زاویه دید افقی (درجه)

کاهش روشنایی بیانگر این است که روشنایی صفحه نمایش محصول تا چه زاویه ای حفظ می شود. منظور ما از کاهش روشنایی صفحه نمایش در واقع Brightness Loss است و روشنایی صفحه بعد از زوایای درج شده تا 75% کاهش می یابد. زوایای درج شده به درجه هستند و از رو به رو به صورت افقی به سمت چپ و راست محاسبه شده اند؛ عدد - (منفی) به معنای سمت چپ و عدد + (مثبت) به معنای سمت راست است. در اکثر محصولات زوایای درج شده از دو طرف چپ و راست یکسان هستند اما در برخی محصولات این مقادیر ممکن است متفاوت باشند.

-
افزایش سیاهی در زاویه دید افقی (درجه)

افزایش سیاهی بیانگر این است که میزان سیاهی در صفحه نمایش محصول تا چه زاویه ای نرمال است و بعد از آن افزایش می یابد. منظور ما از افزایش سیاهی صفحه نمایش در واقع Black Level Raise است و سیاهی صفحه بعد از زوایای درج شده تا 2 برابر روشنایی افزایش می یابد و این موضوع باعث می شود تا در قسمت های تاریک صحنه ها، جزئیات را از دست بدهید. زوایای درج شده به درجه هستند و از رو به رو به صورت افقی به سمت چپ و راست محاسبه شده اند؛ عدد - (منفی) به معنای سمت چپ و عدد + (مثبت) به معنای سمت راست است. در اکثر محصولات زوایای درج شده از دو طرف چپ و راست یکسان هستند اما در برخی محصولات این مقادیر ممکن است متفاوت باشند.

-
تغییر گاما در زاویه دید افقی (درجه)

تغییر گاما بیانگر این است که میزان گاما در صفحه نمایش محصول تا چه زاویه ای نرمال است و بعد از آن تغییر می یابد. منظور ما از تغییر گاما صفحه نمایش در واقع Gamma Shift است و سایه های خاکستری حدودا 3% از جایگاه اصلی خود بین رنگ سفید و سیاه تغییر می کنند؛ این موضوع باعث می شود تا از زوایای مختلف تغییر گاما را مشاهده کنید. زوایای درج شده به درجه هستند و از رو به رو به صورت افقی به سمت چپ و راست محاسبه شده اند؛ عدد - (منفی) به معنای سمت چپ و عدد + (مثبت) به معنای سمت راست است. در اکثر محصولات زوایای درج شده از دو طرف چپ و راست یکسان هستند اما در برخی محصولات این مقادیر ممکن است متفاوت باشند.

-

تصویر

کیفیت تصویر

کیفیت تصویر در واقع بالاترین رزولوشن ساپورت شده در صفحه نمایش محصول است. معمولا برای محاسبه رزولوشن از تعداد پیکسل هایی که به صورت افقی در صفحه نمایش وجود دارند، استفاده می کنند. برای مثال تلویزیون های Full HD از رزولوشن 1920x1080 پیکسل برخوردار هستند که به صورت افقی 1920 پیکسل دارند که نزدیک به 2000 پیکسل است به همین دلیل کیفیت تصویر آن را 2K اعلام می کنند. البته به دلیل اینکه این تلویزیون ها به صورت عمودی 1080 پیکسل دارند، اکثر افراد آنها را با کیفیت تصویر Full HD یا FHD می شناسند. تلویزیون های 4K از رزولوشن 3840x2160 پیکسل برخوردار هستند که به صورت افقی 3840 پیکسل دارند که نزدیک به 4000 پیکسل است به همین دلیل کیفیت تصویر آن را 4K اعلام می کنند. همینطور تلویزیون های 8K نیز از رزولوشن 7680x4320 پیکسل برخوردار هستند که به صورت افقی 7680 پیکسل دارند که نزدیک به 8000 است به همین دلیل کیفیت تصویر آن را 8K اعلام می کنند. به طور کلی کیفیت تصویر یک تلویزیون هر چه بیشتر باشد، یعنی تعداد پیکسل های صفحه نمایش آن بیشتر است و این یعنی کیفیت تصویر بیشتر اما از طرف دیگر باید محتوا نیز برای آنها وجود داشته باشد در غیر این صورت تلویزیون محتوا را ارتقا خواهد داد که نتیجه بستگی به محتوای در حال پخش ممکن است عالی نباشد؛ بنابراین بهتر است تلویزیونی خریداری کنید که کیفیت تصویری آن با کیفیت تصویر عرف و استاندارد فعلی اکثر محتواها یکسان باشد. برای مثال در حال حاضر که اکثر فیلم ها و سریال ها و همینطور کنسول های بازی نسل نهم با کیفیت تصویر 4K موجود هستند، بهتر است روی تلویزیون های 4K تمرکز کنید؛ البته این فقط یک پیشنهاد است و شما می توانید به سراغ تلویزیون های 8K نیز بروید اما ضعف های خود را نیز دارد.

4K
حداکثر رفرش ریت (هرتز)

حداکثر رفرش ریت صفحه نمایش در واقع به حداکثر سرعت تغییر تصویر صفحه در هر ثانیه اشاره دارد که طبیعتا هر چه بیشتر باشد، تعداد فریم های تصویر بیشتری نمایش داده می شود و این یعنی در صحنه های سریع، شاهد صحنه های صاف و روان تری خواهید بود. لازم به ذکر است که محتوای شما نیز باید فریم ریت بالایی داشته باشد در غیر این صورت محصول مد نظر مجبور است به کمک تکنولوژی ها و روش های خاصی تعداد فریم ها را جبران کند که البته نتیجه نهایی عالی نخواهد بود. همانطور که می دانید هر فیلم یا صحنه حرکتی که مشاهده می کنید، در واقع از مجموعه ای از فریم ها (تصاویر ثابت) ساخته شده است که اگر پشت سر هم نمایش داده شوند، شما آنها را به صورت متحرک مشاهده می کنید. در واقع صفحه نمایش محصول با استفاده از رفرش ریت (Refresh Rate) که اصطلاحا به آن نرخ بروزرسانی نیز گفته می شود، فریم های محتوا را یکی پس از دیگری نمایش می دهد تا ما شاهد صحنه های حرکتی باشیم. برای مثال اگر محتوای ما 60 فریم در ثانیه داشته باشد و تلویزیون یا مانیتور از حداکثر رفرش ریت 120 هرتز برخوردار باشد، بسته به سیاست شرکت تولید کننده محصول یا تعداد فریم ها افزایش یافته یا رفرش ریت را کاهش می دهد تا در هر بار رفرش ریت، یک فریم نمایش داده شود. حداکثر رفرش ریت صفحه نمایش در حال حاضر بیشترین تاثیر خود را در بازی ها دارد چون تنها در بازی ها فریم ریت بالا وجود دارد و اکثر فیلم ها و سریال های موجود فعلی فریم ریت بالایی ندارند. ناگفته نماند که حداکثر رفرش ریت صفحه نمایش درج شده در واقع حداکثر رفرش ریتی است که صفحه نمایش محصول توانایی نمایش آن را دارد. توجه داشته باشید که ممکن است شرکت تولید کننده یک محصول، به طور مثال از رفرش ریت 240 هرتز در رزولوشن Full HD پشتیبانی کند اما رفرش ریت عادی و به اصطلاح Native آن را 144 هرتز اعلام نماید. در این صورت ما حداکثر رفرش ریت یعنی 240 هرتز را برای آن درج می کنیم.

60
رزولوشن (پیکسل)

رزولوشن به تعداد پیکسل های موجود در تصویر یا صفحه نمایش اشاره دارد و به شکل تعداد پیکسل های افقی ضربدر تعداد پیکسل های عمودی نمایش داده می شود. برای مثال رزولوشن 4K شامل 3840x2160 پیکسل است که برابر با 8,294,400 پیکسل می باشد! رزولوشن 8K نیز شامل 7680x4320 پیکسل است که برابر با 33,177,600 پیکسل می باشد. رزولوشن درج شده در این بخش در واقع حداکثر رزولوشنی که صفحه نمایش محصول توانایی نمایش آن را دارد، است. طبیعتا هر چه تعداد پیکسل ها در صفحه نمایش بیشتر باشد، شما تصویر شفاف و با کیفیت تری را تجربه خواهید کرد. علاوه بر آن هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد به معنای آن است که تعداد پیکسل ها با تراکم بیشتری در صفحه نمایش وجود دارند و شما حتی اگر از فاصله نزدیک نیز به صفحه نمایش آنها نگاه کنید، پیکسل ها را مشاهده نمی کنید یا به سختی مشاهده می کنید. توجه داشته باشید که رزولوشن درج شده به حداکثر رزولوشنی که صفحه نمایش از آن پشتیبانی می کند اشاره دارد و ممکن است از رزولوشن های پایین تر نیز پشتیبانی کند که کاملا به سیاست های شرکت تولید کننده محصول بستگی دارد.

3840x2160
پردازشگر تصویر

پردازشگر تصویر در واقع به پردازشگر عموما اختصاصی گفته می شود که شرکت تولید کننده محصول با دانش و تجربه خود آن را مختص محصولات خود تولید کرده است و عمده وظیفه آن نیز پردازش تصاویر است اما در برخی موارد پردازش صدا را نیز انجام می دهد. البته تمام محصولات پردازشگر اختصاصی خود را ندارند و برخی برندها به خصوص برندهای چینی و متفرقه از پردازشگرهای آماده ای که به صورت مرسوم در مادربورد محصول مورد استفاده قرار می گیرند، برای پردازش تصویر کمک می گیرند. پردازشگرها انواع مختلفی دارند که با توجه به سیاست های برندهای مختلف نام گذاری می شوند و هر کدام دارای ویژگی ها، الگوریتم ها و قدرت پردازشی مشخصی هستند. پردازشگرهای بالا رده سونی در حال حاضر در زمینه پردازش تصویر و ارتقا تصویر بهترین عملکرد را دارند اما پردازشگرهای بالا رده ال جی نیز به تازگی پا به پای پردازشگرهای سونی رقابت می کنند و بعد از آن پردازشگرهای بالا رده سامسونگ نیز عملکرد بسیار خوبی دارند. در مورد برندهای چینی و متفرقه باید خدمت شما عرض کنیم که در زمینه پردازش و ارتقا تصویر حرف خاصی برای گفتن ندارند و عملکرد آنها در حد متوسط است.

Regza Engine 4K Pro
تکنولوژی ارتقا کیفیت تصویر

تکنولوژی ارتقا کیفیت تصویر در واقع زمانی اهمیت دارد که محصول شما از کیفیت تصویر بالاتری برخوردار است اما محتوایی که روی آن پخش می کنید از کیفیت تصویر پایین تری برخوردار می باشد؛ در چنین شرایطی پردازشگر تصویر محصول با استفاده از تکنولوژی ها و الگوریتم های پیچیده پردازش و ارتقا تصویری که دارد، کیفیت تصویر محتوا را در حد کیفیت تصویر محصول افزایش می دهد تا شما شاهد تصاویر با کیفیت تری باشید. برای مثال اگر تلویزیون شما از کیفیت تصویر 4K برخوردار باشد و بخواهید شبکه های داخلی را روی آن مشاهده نمایید، اگر تلویزیون تکنولوژی ارتقا تصویر نداشته باشد، نتیجه چندان مناسب نخواهد بود اما اگر چنین تکنولوژی داشته باشد، بسته به قدرت و توانایی و بهینه بودن عملکرد آن، می توانید کیفیت تصویر بهتر و در حد کیفیت تصویر 4K را به شما نمایش دهد. اگر دقت کرده باشید تاکید ما روی ارائه کیفیت تصویر در حد 4K است چون در هر صورت کیفیت تصویر محتوایی که قصد نمایش آن را دارید پایین تر از کیفیت تصویر 4K تلویزیون است و حتی بعد از ارتقا تصویر نیز به پای کیفیت تصویر 4K همان محتوا نخواهد رسید. در هر صورت تکنولوژی ارتقا تصویر در تلویزیون ها با توجه به اینکه اکثرا محتواها از کیفیت تصویر بالایی برخوردار نیستند، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و به خصوص هنگام خرید تلویزیون نیاز است که به آن توجه کنید.

سیستم کاهش نویز

سیستم کاهش نویز در واقع یکی از مراحل ارتقا تصویر است. همانطور که می دانید در صورتی که کیفیت تصویر محصول بیشتر از محتوای مد نظر شما باشد، محصول مد نظر باید آن را ارتقا داده تا بتواند آن را با کیفیت قابل قبولی نمایش دهد. اما مشکل اینجاست که با افزایش رزولوشن محتوا معمولا نویز به وجود می آید و یکی از مراحل ارتقا تصویر، حذف نویز است که مقوله پیچیده ای نیز می باشد. در قدیم تنها پردازشگرهای بالا رده و حرفه ای چنین توانایی داشتند اما امروزه اکثر پردازشگرهای موجود در بازار به خصوص پردازشگرهای اختصاصی برندهای مختلف چنین توانایی دارند.

تکنولوژی HDR

تکنولوژی HDR یا High Dynamic Range به معنای نمایش محتوا با محدوده داینامیکی بالا است. به عبارت دیگر تکنولوژی HDR نحوه نمایش محتوا را تغییر می دهد و باعث نمایش رنگ های بیشتر شده و قسمت های تاریک تصاویر و صحنه ها را تاریک تر و عمیق تر و قسمت های روشن را درخشان تر و برجسته تر نمایش می دهد و به طور کلی باعث ارائه جزئیات تصویر بیشتر و واقعی تر نمایش دادن محتوا می شود. لازم به ذکر است که تکنولوژی HDR تنها در صورتی کار می کند که محتوای شما HDR باشد. ناگفته نماند که اگر محتوای شما HDR باشد نیازی نیست تنظیمات خاصی برای پخش آن انجام دهید، در صورت پخش خود تلویزیون این موضوع را تشخیص داده و تکنولوژی HDR شروع به کار می کند. هر چه کنتراست تصویر صفحه نمایش محصول بیشتر باشد، تکنولوژی HDR عملکرد بهتری دارد و محتوای HDR را با کیفیت بالاتر و واقعی تری نمایش می دهد. کنتراست تصویر به فاصله عمیق ترین رنگ مشکی تا روشن ترین رنگ سفید که صفحه نمایش محصول توانایی نمایش آن را دارد گفته می شود؛ بنابراین این موضوع بستگی زیادی به سخت افزار محصول دارد که چقدر در زمینه نمایش عمق رنگ مشکی عملکرد خوبی دارد و از طرف دیگر حداکثر روشنایی صفحه نمایش آن چقدر است. در حال حاضر اکثر محتواهای موجود مانند فیلم ها و سریال ها و حتی بازی های جدید به سمت تکنولوژی HDR روی آورده اند؛ بنابراین داشتن یک تلویزیون که تکنولوژی HDR داشته و سخت افزار قدرتمندی نیز داشته باشد، اهمیت زیادی پیدا می کند.

پشتیبانی از فرمت های HDR

همانطور که احتمالا می دانید، به طور کلی ما دو نوع محتوا داریم، محتوای HDR و محتوای SDR؛ محتوای HDR انواع مختلفی دارند و فرمت آنها با هم متفاوت است و برای نمایش آنها نیاز است که محصول مد نظر شما از آنها پشتیبانی کند. فرمت HLG رایج ترین فرمت محتوای HDR است که امروزه به خصوص در شبکه های پخش زنده مورد استفاده قرار می گیرد و اگر محصولی از تکنولوژی HDR پشتیبانی کند، از این فرمت نیز پشتیبانی خواهد کرد. فرمت HDR10 مجانی است و متا دیتای ثابت دارد و عموما هنگام پخش محتوا یک بار تنظیم می شود. فرمت +HDR10 نیز مجانی است اما متا دیتای متغیر دارد و این یعنی با توجه به هر صحنه تنظیمات تغییر می کنند و باعث واقعی تر نمایش دادن محتوا می شود. فرمت Dolby Vision نیز متا دیتای متغیر دارد اما توسط شرکت Dolby توسعه داده شده و مجانی نیست. تنها برخی برندها برای کاربران خود ارزش قائل می شوند و لایسنس پخش چنین فرمتی را برای تلویزیون های خود خریداری می کنند؛ بنابراین محصولات این برندها توانایی پخش محتوای HDR با فرمت Dolby Vision را دارند. در حال حاضر فرمت Dolby Vision پیشرفته ترین فرمت HDR است و بهترین تجربه تماشای محتوای HDR را در اختیار شما قرار می دهد اما برخی برندها مانند سامسونگ هنوز اعتقادی به فرمت Dolby Vision ندارند و از آن پشتیبانی نمی کنند.

HDR10 +HDR10 Dolby Vision HLG
نسبت کنتراست تصویر ثابت (Static Contrast)

نسبت کنتراست تصویر ثابت یا به انگلیسی Static Contrast در واقع به نسبت کنتراست تصویر زمانی که تکنولوژی Local Dimming خاموش است یا به طور کلی Local Dimming ندارد، اشاره دارد. کنتراست تصویر به معنای نسبت روشنایی به سیاهی در صفحه نمایش است و چون به صورت نسبی است و معیاری برای آن وجود ندارد، ما آن را به شکل X:1 نمایش می دهیم که در اینجا X به معنای میزان روشنایی نسبت به تاریکی است. طبیعتا هر چه عدد X یعنی روشنایی بیشتر باشد، به معنای نسبت روشنایی به تاریکی بیشتر است؛ هر چه عدد X بیشتر باشد، یعنی تلویزیون توانایی بیشتری در نمایش عمق تصویر و واقعی تر نمایش دادن صحنه ها دارد. به عبارت دیگر کنتراست تصویر ثابت به فاصله میان عمیق ترین رنگ مشکی و درخشان ترین رنگ سفیدی که صفحه نمایش محصول با Local Dimming خاموش، می تواند نمایش دهد گفته می شود. طبیعتا اگر Local Dimming خاموش باشد یا اصلا تلویزیون Local Dimming نداشته باشد، نسبت کنتراست تصویر ضعیف تری را شاهد خواهید بود. توجه داشته باشید که این موضوع در تلویزیون های LED وجود دارد و صادق است؛ در تلویزیون های OLED به دلیل اینکه هر پیکسل به صورت مستقل کنترل می شود، نمی توان عدد خاصی را در نظر گرفته و آن را محاسبه کرد؛ بنابراین مقدار آن را بینهایت در نظر میگیریم.

1200:1
نسبت کنتراست تصویر پویا (Dynamic Contrast)

نسبت کنتراست تصویر پویا یا به انگلیسی Dynamic Contrast در واقع به نسبت کنتراست تصویر زمانی که تکنولوژی Local Dimming روشن است (در صورتی که تلویزیون تکنولوژی Local Dimming داشته باشد) و در بهترین حالت ممکن تنظیم شده است، اشاره دارد. کنتراست تصویر به معنای نسبت روشنایی به سیاهی در صفحه نمایش است و چون به صورت نسبی است و معیاری برای آن وجود ندارد، ما آن را به شکل X:1 نمایش می دهیم که در اینجا X به معنای میزان روشنایی نسبت به تاریکی است. طبیعتا هر چه عدد X یعنی روشنایی بیشتر باشد، به معنای نسبت روشنایی به تاریکی بیشتر است؛ همینطور هر چه عدد X بیشتر باشد، یعنی تلویزیون توانایی بیشتری در نمایش عمق تصویر و واقعی تر نمایش دادن صحنه ها دارد. به عبارت دیگر کنتراست تصویر پویا به فاصله میان عمیق ترین رنگ مشکی و درخشان ترین رنگ سفیدی که صفحه نمایش محصول با Local Dimming روشن و تنظیم شده در بهترین حالت، می تواند نمایش دهد گفته می شود. طبیعتا اگر Local Dimming روی بهترین حالت روشن باشد، کنتراست تصویر بهتری را تجربه خواهید کرد. توجه داشته باشید که این موضوع در تلویزیون های LED وجود دارد و صادق است؛ در تلویزیون های OLED به دلیل اینکه هر پیکسل به صورت مستقل کنترل می شود، نمی توان عدد خاصی را در نظر گرفته و آن را محاسبه کرد؛ بنابراین مقدار آن را بینهایت در نظر میگیریم.

-
حالت های تصویر

حالت های تصویر در محصولات مختلف و برندهای مختلف متفاوت است. حالت های تصویری که در این بخش در اختیار شما قرار داده ایم، مرسوم ترین حالت های تصویری است که به صورت پیش فرض، برند تولید کننده در محصول تعبیه نموده است و شما می توانید آن را از قسمت تنظیمات تصویر انتخاب کنید. برخی برندها حالت های تصویر متفاوتی برای محتوای SDR و HDR در نظر گرفته اند که ما همه آنها را در این بخش درج نمی کنیم و تنها حالت های تصویر پیش فرض و مهم را درج می کنیم. ناگفته نماند که برخی برندها حالت های تصویر متفاوتی برای مونتاژهای مختلف محصولات خود در نظر می گیرد و از نام های متفاوتی استفاده می کنند اما این موضوع در عملکرد آنها تاثیری ندارد.

Cinema day Standard Dynamic Cinema night Game

صدا

قدرت خروجی صدا (وات)

قدرت خروجی صدا یا توان خروجی صدا با واحد وات یا به انگلیسی Watt درج شده است و به معنای آن است که سیستم صوتی یک محصول توانایی پخش صدا با چه قدرتی را دارد. طبیعتا هر چه سیستم صوتی یک محصول قدرتمندتر باشد و قدرت خروجی صدای بالاتری ارائه دهد، تجربه صوتی شما هنگام تماشا بهتر خواهد بود و از تماشای آن لذت بیشتری خواهید برد. توجه داشته باشید که قدرت صدا به تنهایی ملاک خوبی برای تجربه صوتی عالی نیست و تفکیک صدا که بستگی به تعداد کانال های صدا دارد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا اکثر محصولات مانند تلویزیون ها و مانیتورها سیستم صوتی قدرتمندی ندارند و تنها مدل های بالا رده و پرچمدار آنها سیستم صوتی حرفه ای دارند به همین دلیل برای تجربه صوتی عالی، پیشنهاد ما خرید یک ساندبار یا سینمای خانگی یا سیستم صوتی مجزا است.

20
تعداد کانال صدا

تعداد کانال صدا به معنای تعداد کانال های صوتی است که سیستم صوتی محصول توانایی پخش آن را دارد. طبیعتا هر چه سیستم صوتی محصول تعداد کانال های صوتی بیشتری داشته باشد، تفکیک صدا و صدای فراگیر بهتری را تجربه خواهید کرد. برای مثال برخی از محصولات کانال صدای وسط یا Center Channel دارند که معمولا برای پخش دیالوگ ها مورد استفاده قرار می گیرد، این محصولات صدای دیالوگ ها را واضح تر از محصولاتی که کانال صدای وسط ندارند، پخش می کنند. همینطور برخی دیگر ممکن است کانال صدای مخصوص برای ساب ووفر (Subwoofer) یا ووفر (Woofer) داشته باشند که در این صورت انتظار داریم که این محصولات صدای پانچ و باس جذابی ارائه دهند تا به طور مثال هنگام تماشای صحنه انفجار، صدای هیجان انگیزتری را تجربه کنید. علاوه بر آن برخی از تلویزیون ها کانال صدای اختصاصی و مجزا به سمت بالا دارند که برای تکنولوژی Dolby Atmos مورد استفاده قرار می گیرد و باعث ارائه صدای فراگیر واقعی می شود. به طور کلی تعداد کانال صدا به خصوص در تلویزیون های جدید اهمیت بالایی دارد اما برندهای مختلف تنها در محصولات بالا رده خود از کانال های صوتی بیشتری استفاده می کنند و اکثر محصولات 2 کانال صوتی دارند. برای تجربه صدای غنی تر و بهتر، پیشنهاد ما خرید یک ساندبار حرفه ای با تفکیک و تعداد کانال صدای زیاد است.

2
سیستم صوتی

سیستم صوتی، نامی است که برندهای تولید کننده تلویزیون برای مجموعه یا بخشی از سیستم صوتی محصول خود در نظر می گیرند. بسیاری از برندها هیچ نامی برای سیستم صوتی خود در نظر نمی گیرند اما برخی برندها برای هر مجموعه سیستم صوتی خود یک نام منحصر به فرد در نظر می گیرند تا با دیدن یا شنیدن آن حدودا متوجه کیفیت صدای آن محصول شوید.

-
نوع بلندگوها

نوع بلندگوها در ارائه قدرت و کیفیت صدای سیستم صوتی محصول نقش مهمی دارند. همانطور که احتمالا می دانید، بلندگوها انواع مختلفی دارند و هر کدام از رنج فرکانس خاصی پشتیبانی می کنند و به اصطلاح کانفیگ بلندگوها در کنار هم باعث ارائه کیفیت صدای دقیق و با کیفیت خواهد شد. بسیاری از برندهای حتی مطرح دنیا در محصولات پایین رده خود از بلندگوهای معمولی استفاده می کنند و حتی نوع آن را نیز مشخص نمی کنند اما در محصولات بالا رده و پرچم دار عموما شاهد آن هستیم که شرکت تولید کننده، نام تمام بلندگوهایی که در آن محصول مورد استفاده قرار داده است را معرفی می کند چون باعث ارائه اطلاعات دقیق در مورد قدرت و کیفیت صدای محصول خواهد شد و این موضوع برای فروش محصولات آن برند مفید خواهد بود. برای مثال بلندگوهای توییتر (Tweeter) صداهای فرکانس بالا را پخش می کنند و در واقع کمک می کنند تا شما جزئیات بیشتری را در صداها بشنوید. همینطور بلندگوهای ساب ووفر (Subwoofer) صدای فرکانس پایین را پخش می کنند و باس و پانچ را به وجود می آورد تا صداها هیجان انگیزتر شده و احساس کوبیده شدن و انفجار را بهتر درک کنید. از طرف دیگر بلندگوهای Midrange فرکانس میانی را پخش می کنند و به نوعی مهم ترین بلندگو محسوب می شوند و باعث می شوند تا شما حجم زیادی از صدا را بشنوید. علاوه بر آن بلندگوهای ووفر (Woofer) نیز صدای فرکانس پایین و میانی را پخش می کنند و به نوعی بخشی از کار بلندگوهای Subwoofer و بخشی از کار بلندگوهای Midrange را انجام می دهند تا هزینه ساخت کمتر شود اما این کار را حرفه ای انجام نمی دهند چون در زمینه تولید صدای باس و پانچ ضعیف تر از بلندگوهای Subwoofer است و در زمینه پخش فرکانس میانی نیز به خوبی بلندگوهای Midrange ها نیست. ما مهم ترین نوع بلندگوها را خدمت شما توضیح داده ایم اما امروزه بلندگوها تنوع زیادی دارند و نام های آنها نیز متفاوت می باشد و کاربردهای متنوعی نیز دارند.

Woofer
تکنولوژی صوتی

امروزه تکنولوژی های صوتی بسیار متنوعی معرفی شده اند که در دنیای سینما و بازی در حال استفاده می باشند تا تجربه صوتی بهتری در اختیار شما قرار دهند. برخی از این تکنولوژی ها به نوعی برای فشرده سازی اطلاعات مربوط به صدا به کار می روند تا حداقل اتلاف اطلاعات صورت گیرد و شما صدای با کیفیتی را تجربه نمایید اما برخی دیگر برای پردازش صدا هستند و برخی دیگر برای تفکیک صدا و برخی نیز برای ارائه صدای فراگیر و سه بعدی کاربرد دارند. در حال حاضر شرکت Dolby بیشترین و استانداردترین تکنولوژی های صوتی را توسعه می دهد و از طرفی شرکت های دیگر نیز در این زمینه فعال هستند. حتی برندهای مطرح دنیا نیز تکنولوژی های صوتی مختص و انحصاری خود را دارند؛ هدف کلی این تکنولوژی ها ارائه تجربه صوتی بهتر برای شما است. تکنولوژی های صوتی زمانی که بخواهید محصول (تلویزیون یا مانیتور) مد نظر خود را به ساندبار یا سینمای خانگی یا به طور کلی سیستم صوتی مجزا متصل کنید، اهمیت بالایی پیدا می کنند چون نیاز است که محصول شما از تکنولوژی هایی که ساندبار یا سینمای خانگی برخوردار هستند، پشتیبانی کند در غیر این صورت آن تکنولوژی کار نخواهد کرد. برای مثال تصور کنید که یک ساندبار حرفه ای با پشتیبانی از چندین کانال صوتی و تکنولوژی Dolby Atmos با بلندگوهای اختصاصی Up-Firing خریداری کرده اید و آن را به تلویزیون خود متصل نموده اید، اگر تلویزیون شما از تکنولوژی Dolby Atmos برخوردار نباشد و توانایی این را نداشته باشد که این نوع صدا را بدون اتلاف اطلاعات به ساندبار شما منتقل کند، طبیعتا شما نمی توانید از کیفیت صدای عالی و فراگیر Dolby Atmos برخوردار شوید.

Dolby DigitalX Dolby Audio DTS Virtual:X Dolby Atmos Dolby Digital PlusX DTS-HD DTS
تکنولوژی تقویت صدای دیالوگ ها

تکنولوژی تقویت صدای دیالوگ ها همانطور که از نام آن مشخص است، تکنولوژی می باشد که برای تقویت صدای دیالوگ ها مورد استفاده قرار می گیرد تا شما صدای دیالوگ ها را هنگام تماشای فیلم و سریال و همینطور اخبار یا هر محتوایی که دیالوگ ها در آن اهمیت بالایی دارند، واضح و شفاف بشنوید. توجه داشته باشید که عملکرد تکنولوژی تقویت صدای دیالوگ ها با هم یکسان نیست و معمولا در تلویزیون های پایین رده از تکنولوژی معمولی تری استفاده می کنند اما تلویزیون های بالا رده و پرچم دار به خصوص آنهایی که سیستم صوتی حرفه ای دارند، به تکنولوژی پیشرفته ای برای تقویت صدای دیالوگ ها مجهز می باشند.

صدای فراگیر و سه بعدی واقعی

صدای فراگیر و سه بعدی واقعی به معنای صدایی است که باعث شود شما در صحنه ای که تماشا می کنید، غوطه ور شده و احساس کنید که آنجا حضور دارید. اکثر محصولات پایین رده سیستم صوتی قدرتمندی ندارند که بتوانند چنین صدایی در اختیار شما قرار دهند. ارائه صدای فراگیر و سه بعدی واقعی رابطه مستقیم با تعداد کانال صدای سیستم صوتی محصول مد نظر دارد و هر چه تعداد کانال صدای بیشتری داشته باشد، صدای فراگیرتری را در اختیار شما قرار خواهد داد. البته تنها تعداد کانال صدای بیشتر برای ارائه صدای فراگیر کافی نیست و باید به تکنولوژی صوتی که پردازش صدا به صورت فراگیر و سه بعدی را انجام می دهد نیز مجهز باشد. به طور کلی ما محصولی که از 3 کانال صدا و یا بیشتر برخوردار باشد را جزو محصولاتی قرار می دهیم که توانایی ارائه صدای فراگیر و سه بعدی واقعی را دارد.

حالت های صدا

حالت های صدا در محصولات مختلف و برندهای مختلف متفاوت است. حالت های صدایی که در این بخش در اختیار شما قرار داده ایم، مرسوم ترین حالت های صدایی است که به صورت پیش فرض، برند تولید کننده در محصول تعبیه نموده است و شما می توانید آن را از قسمت تنظیمات صدا انتخاب کنید. برخی برندها حالت های صدای متفاوتی را برای ورودی های مختلف تلویزیون یا نوع محتوای در حال پخش در نظر گرفته اند که ما همه آنها را در این بخش درج نمی کنیم و تنها حالت های صدای پیش فرض و مهم را درج می کنیم. ناگفته نماند که برخی برندها حالت های صدای متفاوتی برای مونتاژهای مختلف محصولات خود در نظر می گیرد و از نام های متفاوتی استفاده می کنند اما این موضوع در عملکرد آنها تاثیری ندارد.

Speech Music Theatre Standard Late Night Sports

ویژگی های گیمینگ

مناسب کنسول بازی

یکی از کاربرهای اصلی تلویزیون ها به خصوص تلویزیون های جدید، گیمینگ است. بله درست متوجه شدید، با پیشرفت کنسول های بازی و معرفی استانداردها، کیفیت تصویر و تکنولوژی های گیمینگ جدید، تلویزیون ها نیز مانند مانیتورها پیشرفت کرده و مجهز به امکانات و ویژگی های گیمینگ جدید شده اند تا شما بتوانید از بازی کردن روی آنها لذت ببرید و از تمام ظرفیت کنسول بازی خود بهره مند شوید. کنسول های بازی راه طولانی را طی کرده اند تا به این نقطه برسند و هر بار نیز استانداردهای گیمینگ تغییر کرده و بروزتر شده است، به همین دلیل ما در این بخش مشخص می کنیم که این محصول برای کدام نسل از کنسول های بازی مناسب است. ما معیارهای مشخص و مهمی را برای مشخص کردن اینکه هر محصول برای کدام نسل از کنسول های بازی مناسب هستند، در نظر گرفته ایم تا شما بتوانید با خیال راحت محصول مد نظر خود را برای کنسول بازی یا حتی PC خود انتخاب نمایید. همانطور که احتمالا می دانید، کنسول های بازی نسل نهم شامل Xbox Series S، Xbox Series X، PlayStation 5، PlayStation 5 Digital Edition و گل سر سبد آن PlayStation 5 Pro می باشد که در سال 2020 معرفی شده بودند. در این نسل از کنسول ها روی ارائه کیفیت تصویر 4K@120fps و تکنولوژی هایی مانند VRR و استانداردهای نمایش HDR تاکید شده است. همینطور کنسول های بازی نسل هشتم شامل Xbox One S، Xbox One X، PlayStation 4 و PlayStation 4 Pro هستند از سال 2012 به صورت تدریجی معرفی شده بودند. در این کنسول ها روی کیفیت تصویر 4K@60fps و تکنولوژی ALLM تاکید شده است و ویژگی خاص دیگری ارائه نمی دهند؛ بنابراین مهم ترین تفاوت کنسول های بازی نسل نهم با هشتم در ارائه کیفیت تصویر 4K با فریم ریت بالاتر و روان تر نمایش دادن صحنه های بازی ها است. کنسول های بازی نسل هفتم نیز شامل Wii، Xbox 360، PlayStation 3 هستند که از سال 2005 به تدریج معرفی شده بودند. کنسول های بازی نسل ششم که اکثر ما با آن خاطره داریم نیز شامل Dreamcast، GameCube، Xbox و PlayStation 2 هستند که از سال 1998 به صورت تدریجی معرفی شده بودند. کنسول های بازی نسل پنجم نیز شامل Nintendo 64، Sega Saturn، 3DO Interactive Multiplayer و همینطور PlayStation 1 هستند که به صورت حدودی از سال 1993 معرفی شده بودند و همه ما خاطرات زیادی با آنها داریم. کنسول های بازی نسل های قبل تر نیز برای نمایش در تلویزیون ها و مانیتورها از نظر استانداردهای تصویر حرفی برای گفتن ندارند و هر چه به سراغ نسل های قدیمی تر می رویم، سوکت و نوع ارتباط آنها قدیمی تر می شود و با تلویزیون های امروزی که پورت HDMI دارند، سازگار نیستند و نیاز به خرید تبدیل برای آنها دارید. در هر صورت اگر کنسول بازی نسل هشتم یا قدیمی تر دارید، پایین ترین مدل تلویزیون 4K نیز برای آن کاملا مناسب است و در حال حاضر کنسول های بازی نسل نهم که استانداردهای جدیدی را وارد دنیای گیمینگ کرده اند، اهمیت بالایی دارند و می بایست تلویزیون مناسبی برای لذت بردن از آنها خریداری کنید. لازم است یک نکته دیگر را نیز اضافه کنیم که شما حتی می توانید تلویزیون ها و مانیتورهایی که برای کنسول های بازی نسل هشتم مناسب هستند را نیز به کنسول های بازی نسل نهم خود متصل نمایید و محدودیتی برای اتصال آنها وجود ندارد اما در این شرایط نمی توانید از تمام ظرفیت ها و تکنولوژی هایی که کنسول نسل نهم شما ارائه می دهد، برخوردار شوید و نهایتا می توانید با کیفیت تصویر 4K@60fps به بازی کردن بپردازید.

نسل هشتم
تکنولوژی ALLM

تکنولوژی ALLM یا Auto Low Latency Mode برای ارائه تاخیر ورودی پایین یا Input Lag پایین مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع تکنولوژی ALLM تلویزیون را به حالت بازی یا Game Mode می برد تا بهترین تنظیمات را برای تجربه گیمینگ بدون تاخیر تجربه نمایید. در حالت عادی هنگام اتصال کنسول بازی به تلویزیون از طریق کابل HDMI، اطلاعات زیادی از کنسول به تلویزیون منتقل می شود اما با فعال کردن ALLM اولویت انتقال داده های صوتی و تصویری با سرعت بالا خواهید بود تا کمترین تاخیر ممکن را داشته باشند و شما عملکرد سریعی در بازی ها داشته باشید. تاخیر ورودی در رزولوشن ها و فریم ریت های مختلف با توجه به محدود بودن پهنای باند انتقال داده کابل HDMI متفاوت است و همینطور تاخیر ورودی در مدل های مختلف تلویزیون ها و مانیتورها نیز متفاوت است. توجه داشته باشید که تنظیمات ALLM در برخی تلویزیون ها و مانیتورها به صورت خودکار انجام می شود و به صورت خودکار اتصال کنسول بازی را تشخیص داده و Game Mode فعال می شود اما در برخی محصولات این تکنولوژی به صورت دستی فعال می شود. معمولا اکثر تلویزیون ها و مانیتورهای گیمینگ جدید این کار را به صورت خودکار انجام می دهند. توجه داشته باشید که تکنولوژی ALLM تنها هنگام بازی کردن کاربرد ندارد و در استفاده های مختلف مانند کارائوکه و ویدئو کنفرانس و... نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند که برای اتصال دستگاه هایی مانند Blu-ray Player که عموما برای تماشای فیلم و سریال مورد استفاده قرار می گیرند، بهتر است ALLM را غیر فعال کنید تا کیفیت تصویر و صدای بهتری را تجربه نمایید.

تکنولوژی VRR

تکنولوژی VRR یا Variable Refresh Rate رفرش ریت متغیر را در صفحه نمایش تلویزیون ها و مانیتورهایی که چنین تکنولوژی دارند، در اختیار شما قرار می دهد. این تکنولوژی عموما در صفحه نمایش محصولاتی که رفرش ریت آنها بیشتر از 60 هرتز است، کاربردی می باشد اما طبق تجربه ای که دارید، حتی در برخی تلویزیون هایی که 60 هرتز هستند نیز ممکن است استفاده شود. همانطور که می دانید، دستگاه هایی مانند کنسول بازی یا حتی کارت های گرافیک کامپیوترها و لپ تاپ های گیمینگ همیشه توانایی ارائه فریم ریت ثابتی ندارند و بسته به بازی و مقدار پردازش آن و همینطور شلوغی صحنه های بازی ممکن است دچار افت فریم ریت شوند اما در صفحه نمایش تلویزیون ها رفرش ریت همیشه ثابت است و این متفاوت بودن فریم ریت خروجی کنسول بازی یا کارت گرافیک با رفرش ریت صفحه نمایش تلویزیون یا مانیتور باعث می شود تا پرش تصویر را تجربه کنید و به خصوص در صحنه های سریع این موضوع ملموس خواهد بود و روی تجربه گیمینگ شما تاثیر منفی می گذارد؛ از این جهت برای حل این مشکل، تکنولوژی VRR معرفی شد تا هر زمان که کنسول بازی دچار افت فریم ریت شد، این موضوع را به تلویزیون اطلاع رسانی کند تا تلویزیون با توجه به آن رفرش ریت را کاهش دهد و به این ترتیب کنسول بازی یا کارت گرافیک می تواند با صفحه نمایش تلویزیون یا مانیتور به نوعی صحبت کرده و در نتیجه شما صحنه های روانی را در بازی ها تجربه کنید. برای تجربه گیمینگ روان و استفاده از این تکنولوژی لازم است که علاوه بر تلویزیون یا مانیتور، کنسول بازی یا کارت گرافیک کامپیوتر شما نیز از تکنولوژی VRR برخوردار باشد در غیر این صورت این تکنولوژی کار نمی کند و شما رفرش ریت متغیر را تجربه نخواهید کرد. تکنولوژی VRR تنها در ارائه رفرش ریت متغیر کاربرد ندارد و از این تکنولوژی برای انجام کارهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما عمده استفاده آن در گیمینگ است.

پشتیبانی از VRR در رزولوشن های

تکنولوژی VRR در تمام رزولوشن ها کار نمی کند و بستگی به سیاست های شرکت تولید کننده محصول ممکن است در برخی رزولوشن ها کار نکند و از آن پشتیبانی نکند. برای مثال اکثر تلویزیون های برند سونی از تکنولوژی VRR در رزولوشن 1440p پشتیبانی نمی کنند در صورتی که از نظر سخت افزاری این امکان وجود دارد اما سونی به صورت عمدی از آن پشتیبانی نمی کند. سونی حتی در کنسول بازی PS5 و PS5 Pro خود نیز در ابتدا از خروجی تصویر 1440p پشتیبانی نمی کرد اما با موجی از اعتراضات گیمرها رو به رو شد و در نهایت تصمیم گرفت که از این رزولوشن روی کنسول های بازی گفته شده پشتیبانی کند. در هر صورت تنها داشتن تکنولوژی VRR به معنی این نیست که شما با خیال راحت می توانید از آن استفاده کنید و حتما باید بررسی کنید که محصول مد نظر شما در چه رزلووشن هایی از VRR پشتیبانی می کند.

-
تکنولوژی AMD FreeSync
تکنولوژی Nvidia G-Sync
پشتیبانی از HGiG

قابلیت HGiG (HDR Gaming Interest Group) در واقع یک استاندارد برای نمایش دقیق تصاویر بازی‌های HDR در صحنه های مختلف است به این صورت که دقیقا آن چیزی که بازیساز تولید کرده را در کنسول ها و تلویزیون‌های مختلف به یک شکل مشاهده و تجربه کنید؛ شما با استفاده از قابلیت HGiG در واقع جزئیات بیشتری را در محیط‌های روشن و تاریک بازی مشاهده خواهید کرد و به طور کلی جلوه بصری بازی کمی ارتقا پیدا خواهد کرد برای مثال طیف سایه های مختلف باعث می شود تا زمانی که در بازی Last Of US 2 در برف راه می روید، با HGiG کمی جزئیات بیشتری را در رد پاها مشاهده می کنید. لازم به ذکر است در برند سونی از HGiG پشتیبانی نمی شود یعنی سونی نه در تلویزیون های خود و نه در کنسول های بازی خود از HGiG پشتیبانی نمی کند اما به جای آن از قابلیت اختصاصی خود یعنی Auto HDR Tone Mapping استفاده کرده است که کاری مشابه همان HGiG انجام می دهد اما با شیوه دیگری پردازش می شود.

حالت بازی (Game Mode)
پشتیبانی از سرویس های گیمینگ ابری
زمان پاسخگویی تصویر (میلی ثانیه)
8
پشتیبانی از رزولوشن و رفرش ریت
4K@60Hz 720p@60Hz 1080p@60Hz
تاخیر ورودی یا Input Lag (میلی ثانیه)

به مدت زمانی که تلویزیون یا مانیتور برای نمایش سیگنال ورودی از منبع پخش کننده سپری خواهد کرد تأخیر ورودی یا لگ گفته می‌شود که این میزان حین بازی و استفاده از تلویزیون به عنوان مانیتور از اهمیت زیادی برخوردار است و بسته به رزولوشن و نرخ تازه سازی تصویر متغیر خواهد بود.

-

امکانات هوشمند

سیستم عامل

سیستم عامل یک برنامه قدرتمند و معمولاََ بزرگ است که سخت افزار ها و نرم افزار های را مدیریت و کنترل میکند.مجموعه نرم‌افزارهایی که منابع یک سیستم را مدیریت می‌کنند تعریف می شود که یک بستر نرم‌افزاری و عملیاتی است و اجرای برنامه‌های جانبی در محیط سخت‌افزاری، به وجود آن وابسته است. در واقع بستری است برای اجرای نرم افزارها و برنامه های مختلف بروی دستگاه کامپیوتری مانند ( تلویزیون )

VIDAA
نسخه سیستم عامل
U5
حافظه داخلی کلی (گیگابایت)

حافظه داخلی کلی (گیگابایت) به کل حافظه ای داخلی یا هاردی گفته میشود که شرکت سازنده برای کالا در نظر گرفته است که معمولا مقدار بالایی از این حافظه برای سیستم عامل و برنامه های پیشفرض وسایر موارد در دستگاه استفاده میشود و درکالایی مانند تلویزیون در بسیاری از موارد ۷۵٪ آن مصرف میشود و تنها ۲۵٪ در اختیار کاربر قرار میگیرد.

-
حافظه داخلی در دسترس حدودی (گیگابایت)
-
قابلیت نصب برنامه
ریموت کنترل هوشمند
قابلیت پخش آهنگ با بلوتوث
دستیار صوتی
جستجوی صوتی
دستورات صوتی
قابلیت اتصال به موبایل
قابلیت انتقال صدا به موبایل
کروم کست (Chromecast)
پشتیبانی از Apple AirPlay

این قابلیبت برای دستگاه شما برای این منظور است که گوشی موبایل آیفون با سیستم عامل ios به راحتی به تلویزیون شما وصل خواهد شد و میتوانید محتوای گوشی موبایل خودتان را به صورت بیسیم در تلویزیون نمایش بدید, که در اغلب تلویزیون های که این قابلیت را دارند به صورت پیشفرض فعال است اما در تعدادی از تلویزیون ها نیاز به تنظیمات دارد .

ادامه مطلب

پشتیبانی از Apple HomeKit
پشتیبانی از اینترنت اشیا (IoT)
پشتیبانی از DLNA
مرورگر وب
راهنمای الکترونیک برنامه ها (EPG)
قابلیت ضبط برنامه (PVR)
تله تکست (Teletext)
منوی فارسی

ورودی خروجی و ارتباطات

پورت ورودی HDMI
تعداد کل پورت های ورودی HDMI
3
نسخه پورت ورودی HDMI
3 عدد HDMI 2.0
کانال برگشتی صدای HDMI
نوع کانال برگشتی صدای HDMI
eARC ARC
قابلیت HDMI-CEC
پورت ورودی USB
تعداد کل پورت های ورودی USB
2
نسخه پورت ورودی USB
2 عدد USB 2.0
پورت ورودی ویدئو کامپوننت (Y/Pb/Pr Component In)
تعداد پورت ورودی کامپوننت
0
پورت ورودی ویدئو کامپوزیت (AV Composite In)
تعداد پورت ورودی کامپوزیت
1
اسلات CI
پورت خروجی صوتی دیجیتال (Optical)
پورت خروجی هدفون
ورودی RS-232C

یکی از کانکتورهای استاندارد و قدیمی که برای اتصال دستگاه‌های مختلف نظیر تلویزیون کامپیوتر، لپ تاب، پروژکتور و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورودی آنتن (RF)
تعداد ورودی آنتن
2
بلوتوث (Bluetooth)

Bluetooth یا بلوتوث برگرفته شده از نام یکی از پادشاهان هلندی و یکی از روش‌های موجود جهت ایجاد ارتباط و اتصال بین دستگاه‌های مختلف الکترونیکی با اتکا بر فرکانس‌های رادیویی با برد کوتاه و به صورت بی سیم بوده که در تلویزیون‌ها جهت اتصال انواع اسپیکر، هدست، ساندبار، ریموت کنترل، تلفن همراه و... کاربرد دارد.

نسخه بلوتوث
4.2
پشتیبانی از پروفایل بلوتوث
A2DP (stereo audio) HID (mouse/keyboard connectivity) AVRCP (AV remote control)
پورت شبکه (LAN)

پورت شبکه یا LAN که مخفف عبارت Local Area Network بوده، می‌تواند جهت اتصال دستگاه به مودم یا روتـر جهت اتصال به اینترنت از طریق کابل مورد استفاده قرار گیرد که نسبت به وای فای از امنیت بیشتری برخوردار بوده و حتی در بعضی از مدل‌های تلویزیون قادر است سرعت اینترنت بیشتری را برای شما به ارمغان بیـاورد.

شبکه بی سیم (WiFi)
نسخه WiFi
وای فای 5 با استاندارد 802.11a/b/g/n/ac
قابلیت Wi-Fi Direct

وای‌ فای دایرکت یک استاندارد و قابلیت جهت ارتباطات بی‌سیم همتا به همتا برپایه‌ی وای فای است که به دو دستگاه اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به شبکه اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این تکنولوژی از اصول مشابهی با فناوری بلوتوث برای ارتباط مستقیم گوشی‌های موبایل، تلویزیون، دوربین و... استفاده می‌کند، در حالی که از سرعت بسیار بالاتری در تبادل داده‌ها برخوردار است.

پشتیبانی از IR Blaster

بلستر مادون قرمز ( IR blaster ) دستگاهی است که دستورات را از یک کنترل از راه دور به یک یا چند دستگاه که نیاز به کنترل از راه دور مادون قرمز دارند، رله می کند.

گیرنده ها

گیرنده دیجیتال ‌داخلی (DVB-T)
گیرنده دیجیتال ‌داخلی (DVB-T2)

این گیرنده در واقع همان گیرنده شبکه های داخلی است که قابلیت دریافت شبکه های با کیفیت فول اچ دی و فورکی و کیفیت های پایین تر را به شما ارائه خواهد داد که در حال حاضر بیشتر تلویزیون های که در بازار عرضه میشوند درصورتی که گیرنده شبکه هاب داخلی را داشته باشند گیرنده از نوع DVB-T2 است.

گیرنده دیجیتال ‌خارجی (DVB-S)
گیرنده دیجیتال ‌خارجی (DVB-S2)

این گیرنده در واقع همان گیرنده ماهواره است که قابلیت دریافت شبکه های با کیفیت فول اچ دی و فورکی و کیفیت های پایین تر را به شما ارائه خواهد داد که در حال حاضر بیشتر تلویزیون های که در بازار عرضه میشوند درصورتی که گیرنده ماهواره را داشته باشند گیرنده از نوع DVB-S2 است.

گیرنده ‌دیجیتال ‌کابلی (DVB-C)

DVB-C (Digital Video Broadcasting-Cable) :DVB-C استانداردی برای پخش تلویزیون دیجیتال از طریق شبکه‌های کابلی است. این به اپراتورهای کابلی اجازه می‌دهد تا سیگنال‌های تلویزیون دیجیتال را از طریق زیرساخت کابلی موجود خود به مشترکان تحویل دهند و دسترسی به کانال‌های متعدد و خدمات تعاملی را فراهم کنند.

منبع تغذیه و برق

برچسب مصرف انرژی

برچسب مصرف انرژی بیانگر میزان کارایی و کارآمدی یک وسیله‌ی برقی از نظر مصرف انرژی بر حسب حروف A تا G بوده که هر یک از این حروف دارای رنگ مخصوص به خود از سبز تا قرمز هستند. حرف A در برچسب انرژی که با زمینه سبز پررنگ نمایش می‌یابد، نشان‌دهنده کمترین مصرف انرژی و بیشترین کارایی وسیله و حرف G که با رنگ قرمز مشخص می‌شود، نشانه وسایل دارای بیشترین مصرف و کمترین کارایی است.

-
منبع تغذیه
AC 100-240V, 50/60Hz
حسگر اکو (Eco)
خاموش شدن خودکار
حداقل توان مصرف در حالت استندبای (وات)
0.5
توان مصرف در حالت عادی (وات)
160
حداکثر توان مصرف (وات)
-

ابعاد (عمق x ارتفاع x طول)

ابعاد با پایه (میلیمتر)
1228x733x259
ابعاد بدون پایه (میلیمتر)
1228x713x78
ابعاد مورد نیاز برای نصب پایه (میلیمتر)
-
ابعاد بسته بندی (میلیمتر)
1362x881x145

وزن

وزن با پایه (کیلوگرم)
14
وزن بدون پایه (کیلوگرم)
13.5
وزن بسته بندی (کیلوگرم)
18
وزن پایه (کیلوگرم)
0.5

طراحی

زبان طراحی
Essential Beauty
رنگ بدنه
مشکی
رنگ قاب صفحه نمایش
خاکستری
رنگ پایه
نقره ای
نوع پایه

به صورت کلی تقسیم بندی پایه‌های تلویزیون به صورت پــایه وسط یا دو طرفه بوده که پایه‌های دو طرفه در برابر تکانه یا ضربه از مقاومت بیشتری برخوردار بوده اما پایه‌های وسط قادر هستند زیبایی بیشتری به محیط ببخشند و انتخاب نهایی بین این دو تا حدی بسته به سلیقه کاربر یا خریدار خواهد داشت؛ کاربرانی که تمایل دارند سیستم صوتی یا ساندبار آنها در زیر تلویزیون قرار گیرد به صورت معمول باید سراغ تلویزیون‌هایی با پایه‌های دو طرفه بروند و اگر طول میز تلویزیون شما زیاد نبوده یا تمایلی به خرید میز تلویزیون بزرگ ندارید، انتخاب یک تلویزیون با پایه‌‌ی وسط به شما توصیه می‌شود.

دو طرف و خطی
تعداد حالت قابل تنظیم پایه
1
قابلیت نصب روی دیوار
اندازه VESA یا محل نصب براکت (میلیمتر)

VESA WALL MOUNT یک استاندارد بین المللی از طرف انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئویی می باشد که تولیدکنندگان محصولات صوتی و تصویری برای استفاده یکسان از پایه و براکت‌های نصب تلویزیون یا مانیتور بر روی دیوار از آن تبعیت می‌کنند که شامل فاصله‌ دقیق سوراخ‌های مکمل براکت بر روی این دستگاه‌ها بر حسب میلی متر بوده که این مورد حین خرید براکت مناسب برای تلویزیون یـا مانیتور جهت تطابق محل‌های اتصال حائز اهمیت می‌باشد.

300x200

لوازم جانبی

ریموت کنترل
باتری ریموت کنترل
پایه دیواری (براکت)
پایه رومیزی
پیچ اتصال پایه
کابل برق
دفترچه راهنما
راهنمای نصب

فرمت ها و کدک های قابل پخش

فرمت و کدک صوتی
WMA HE-AAC v2 AAC-LC AAC MPEG2 Layer3 WAV HE-AAC v1 LPCM WMA Pro FLAC MPEG1 Layer3 mp3 m4a ADPCM MPEG2.5 Layer3
فرمت و کدک تصویری
JPEG TIFF PNG GIF jpg Tif BMP
فرمت و کدک ویدئویی
mp4 MPEG4 MPEG-2 mpg WebM avi VP9 AV1 H.265(HEVC) mov MPEG2 VP8 mpeg H.264(AVC)
فرمت و کدک زیرنویس
-

سایر ویژگی ها

سایر ویژگی های تلویزیون
قابلیت Audio Description برای ارائه توضیحات صوتی لازم از صحنه های محتوای شبکه ها مخصوص افراد نابینا و کم بینا دارای برنامه YouTube (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Digital Noise Reduction (DNR) برای کاهش نویز تصاویر تکنولوژی AI Picture Optimiser (AI Picture Optimizer) برای بهبود کیفیت تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی و تشخیص 11 سناریو مختلف طراحی Bezel Less (Bezel-Less) و قاب بسیار باریک 3 طرف صفحه نمایش تلویزیون دارای برنامه A to Z Movie Box (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Time Shift برای متوقف کردن و مشاهده دوباره برنامه پخش زنده تکنولوژی Ultimate Motion برای نمایش صاف و روان صحنه های سریع پشتیبانی از زبان فارسی هنگام وارد کردن اطلاعات از طریق کیبورد مجازی قابلیت Auto Sleep برای خاموش شدن خودکار تلویزیون دارای ورودی ویدئو کامپوزیت با AV از نوع Mini jack دارای مدیا پلیر داخلی برای پخش محتوا (USB Media Player) قابلیت Fast Power ON برای روشن شدن سریع و بدون مکث تلویزیون پشتیبانی از دستیار صوتی الکسا (Amazon Alexa) (ممکن است برای تمام مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) دارای برنامه HotIPTV (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) تکنولوژی Wide Viewing Angle برای ارائه زاویه دید گسترده تکنولوژی Ultra Vision 120 (UltraVision 120) برای افزایش تعداد فریم ها و نمایش صاف و روان صحنه های سریع (مخصوص بازی) دارای گیرنده دیجیتال (Digital) برای دریافت و پخش شبکه های دیجیتال تکنولوژی Ultra Essential PQ برای بررسی پیکسل ها و تشخیص صحنه در حال پخش و همینطور تشخیص میزان روشنایی محیط و تنظیم پارامترهای پیچیده تصویر جهت بهبود کیفیت صحنه ها دارای 2 بلندگوی 10 واتی قابلیت Color Temperature (Colour Temperature) برای تنظیم دمای رنگ تصویر دارای برنامه Shahid VIP برای پخش برنامه های شبکه آنلاین عربی شاهد قابلیت VIDAA Art برای استفاده از تلویزیون به عنوان قاب عکس و اثر هنری قابلیت Audio Only برای خاموش کردن صفحه نمایش و شنیدن تنها صدای تلویزیون تکنولوژی Screen Sharing یا Screen Mirroring برای انتقال صفحه نمایش موبایل به تلویزیون دارای ریموت کنترل هوشمند و بلوتوثی توشیبا مدل RSAG8.074.5076 به همراه میکروفون داخلی (ریموت کنترل ممکن است با توجه به مناطق جغرافیایی مختلف، متفاوت باشد) تکنولوژی DTS Virtual: X برای تولید صدای فراگیر مجازی قابلیت Dolby Atmos Pass-Through برای انتقال سیگنال صدای Dolby Atmos روی پورت HDMI eARC دارای بلندگوهای رو به پایین (Down Firing) تکنولوژی 4K Brilliance Restoration برای درخشان تر کردن قسمت های روشن تصویر و عمق بخشیدن به تصاویر و صحنه ها قابلیت PVR (Personal Video Recorder) برای ضبط برنامه ها و شبکه های مورد علاقه خود از طریق حافظه USB دارای برنامه CuriorisyStream (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) پشتیبانی از دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) (ممکن است برای تمام مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) تکنولوژی Adaptive Contrast برای نمایش جزئیات بیشتر قسمت های روشن و تاریک تصاویر و صحنه ها قابلیت Sleep Timer برای خاموش شدن تلویزیون بعد از گذشت زمان مشخص شده قابلیت Delete Cookies برای پاک کردن کوکی مرورگر وب و برنامه ها تکنولوژی Wide Color Gamut (Wide Colour Gamut) برای نمایش طیف گسترده ای از رنگ ها قابلیت Auto Volume Control برای جلوگیری از کاهش و افزایش ناگهانی صدا هنگام تغییر کانال و پخش صدا از شبکه های مختلف قابلیت Voice Control برای استفاده از دستورات و جستجوی صوتی (نیاز به ریموت کنترل هوشمند توشیبا است) قابلیت WiFi Direct برای اتصال بی سیم دستگاه ها به تلویزیون به صورت مستقیم تکنولوژی AI 4K Upscaling برای افزایش رزولوشن تصاویر و از بین بردن نویز آن ها و نمایش همه چیز در حد کیفیت تصویر 4K به کمک هوش مصنوعی پشتیبانی از حافظه جانبی USB و سیستم فایل FAT32 و NTFS قابلیت Game Mode برای تشخیص خودکار اتصال کنسول بازی به تلویزیون و رفتن به حالت Game Mode قابلیت HID برای اتصال ماوس (موس) و کیبورد از طریق USB به تلویزیون قابلیت Anti-Tip Clip برای جلوگیری از سقوط تلویزیون از روی میز (ممکن است برای تمام مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Wake on Wireless (WoW) برای روشن کردن تلویزیون از طریق شبکه به صورت بی سیم (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Noise Reduction (NR) برای کاهش نویز تصاویر تکنولوژی Anyview یا Screen Mirroring برای انتقال صفحه نمایش موبایل به تلویزیون تکنولوژی +AI 4K Resolution برای افزایش رزولوشن تصاویر و از بین بردن نویز آنها و نمایش همه چیز در حد کیفیت تصویر 4K دارای 3 پورت HDMI 2.0 با پشتیبانی از کیفیت تصویر 4K@60Hz تکنولوژی Color Re-Master (Colour Re-Master) برای ارائه رنگ های دقیق و واقعی و نمایش جزئیات تصویر بیشتر تکنولوژی Dolby Audio برای بهبود کیفیت صدا و ارائه تجربه صدای سینمایی تکنولوژی Dolby Digital برای بهبود کیفیت صدا قابلیت Power On Timer برای زمانبندی روشن شدن تلویزیون در ساعت مشخص قابلیت iCare Blue (Low Blue Light) برای کاهش نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش و محافظت از چشمان بیننده قابلیت Sports Mode Auto Detection برای تنظیم خودکار حالت صدا و حالت تصویر به Sports تکنولوژی Dolby Digital Plus برای بهبود کیفیت صدا دارای برنامه TV Zone (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) دارای مرورگر اینترنت (Web Browser) برای وب گردی دارای جدول پخش برنامه ها یا EPG تا 7 روز قابلیت Voice Command برای اجرای دستورات صوتی (نیاز به ریموت کنترل جادویی ال جی است) قابلیت Cable Solution برای مدیریت و مخفی کردن کابل ها پشت پایه تلویزیون دارای پایه تمام فلزی باریک و شیک (Pure Metal Stand) دارای برنامه Fawesome (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) تکنولوژی Auto Low Latency Mode (ALLM) برای ارائه تاخیر ورودی یا Input Lag پایین و تجربه بازی بهتر تکنولوژی Ultra Smooth Motion برای نمایش صاف و روان صحنه های سریع قابلیت Voice Search برای جستجوی صوتی قابلیت Auto Standby With No Signal برای خاموش شدن خودکار تلویزیون در صورت نبود سیگنال دریافتی از گیرنده تکنولوژی MEMC (Motion Estimate and Motion Compensation) برای نمایش صاف و روان محتوا با افزایش فریم صحنه ها به 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی از برنامه ConnectLife برای مدیریت و کنترل تلویزیون و سایر دستگاه ها از طریق موبایل هوشمند دارای برنامه Amazon Prime Video (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Clear Motion برای تنظیم نور پس زمینه صفحه نمایش و نمایش صاف و روان صحنه های سریع قابلیت MPEG NR (MPEG Noise Reduction) برای کاهش نویز و بهبود کیفیت تصاویر تکنولوژی 4K Fine Texture Restoration برای تشخیص بافت عناصر و اشیاء موجود در تصویر و افزایش وضوح و بهبود کیفیت آنها قابلیت Wake on LAN (WoL) برای روشن کردن تلویزیون از طریق شبکه به صورت کابلی (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Overscan برای تنظیم خودکار اندازه تصویر دارای وای فای دو بانده (Dual-Band WiFi) با پشتیبانی از فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز تکنولوژی HDR (High Dynamic Range) برای نمایش محتوای HDR تکنولوژی Smart Scene برای بهبود کیفیت تصویر با توجه به محتوای در حال پخش دارای برنامه STARZ (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت Power ON Mode برای تنظیم حالت خاموش و روشن شدن تلویزیون برای صرفه جویی در مصرف انرژی تکنولوژی DLNA برای به اشتراک گذاری محتوا از دستگاه های دیگر روی تلویزیون در شبکه داخلی پشتیبانی از برنامه VIDAA Smart TV و تبدیل موبایل هوشمند اندرویدی و iOS به ریموت کنترل دارای برنامه Netflix (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) تکنولوژی Content Sharing برای به اشتراک گذاری محتوا از دستگاه های دیگر روی تلویزیون در شبکه داخلی قابلیت HID برای اتصال ماوس (موس) و کیبورد بی سیم از طریق بلوتوث به تلویزیون طراحی باریک و ضخامت کم بدنه (Slim Design) قابلیت Clear Cache برای بستن برنامه های باز و سرویس های پس زمینه سیستم عامل و سریع تر و روان شدن تلویزیون پشتیبانی از اینترنت اشیا (IoT) برای مدیریت و کنترل تلویزیون و دستگاه های هوشمند سازگار از طریق شبکه و اینترنت دارای برنامه Vu Player Pro (ممکن است در برخی مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) قابلیت HDMI-CEC برای کنترل دستگاه های متصل به پورت ورودی HDMI تلویزیون از طریق ریموت کنترل تلویزیون پشتیبانی از دستیار صوتی ویدا (VIDAA Voice) (ممکن است برای تمام مناطق جغرافیایی در دسترس نباشد) تکنولوژی Dolby Atmos و Dolby Vision برای ارائه صدای فراگیر مجازی و تصویر کاملا سینمایی تکنولوژی Super Contrast Booster برای بهبود کنتراست تصاویر و صحنه ها دارای 2 پورت USB 2.0 برای اتصال حافظه جانبی تکنولوژی DTS Dialog Clarity برای بهبود و تقویت صدای دیالوگ ها و بهتر شنیده شدن صدای گوینده پشتیبانی از HDCP 2.2 روی هر 3 پورت ورودی HDMI قابلیت Parental Control برای مدیریت و محدود سازی تلویزیون توسط والدین قابلیت Power Off Timer برای زمانبندی خاموش شدن تلویزیون در ساعت های مشخص تکنولوژی +Precision Adaptive Resolution برای افزایش عمق و دقت تصاویر و صحنه ها به صورت طبیعی

متوسط امتیاز مشتریان

1

از مجموع 1 نظر

پرسیدن سوال

1
مرتضی شایسته
1403/03/31

سلام انتقادی دارم امیدوارم به مدیریت محترم سلام بابا انتقال بدین.
اینکه چرا بدترین مدل های اقتصادی یک شرکت رو موجود می کنید ؟ چرا مدل های خوبشون رو موجود نمی کنید.

الان برای مثال توشیبا مدل Toshiba C450 مدل ساخت 2024 هست در تمامی پنل ها VA QLED هست
بسیار بسیار تلویزیون عالی نسبت به قیمتش هست. و در فروشگاه های بین المللی خاورمیانه ای پرفروشتر از مدل های میان رده CU8000 و UR8000 و X80L سونی بوده چون قیمتش و کیفیت تصویر باورنکردنیه.

یا شرکت هایسنس HISENSE A7HQ و HISENSE A8HQ هم همینطور.

بهروز زاهدی (کارشناس سلام بابا) :

درود به شما آقای شایسته عزیز؛

همانطور که احتمالا می دانید، فروشگاه سلام بابا وارد کننده محصولات به کشور نیست، بنابراین ما نقشی در موجود شدن محصولات مدل بالا یا برخی مدل های خاص نداریم. در واقع هر تلویزیونی که وارد بازار ایران شود، فروشگاه سلام بابا آن را تامین کرده و موجود خواهد کرد. تلویزیون توشیبا C450 در واقع محصول 2023 است چون پسوند ME دارد. در واقع این تلویزیون برای منطقه هند تولید شده است و به احتمال خیلی زیاد وارد کشور ما نخواهد شد. این تلویزیون با کمی تاخیر برای منطقه هند تولید شده است به همین دلیل در برخی سایت ها مشاهده می شود که این محصول را به عنوان محصول 2024 معرفی می کنند. این تلویزیون شباهت زیادی به تلویزیون توشیبا C350 دارد که برای منطقه ما در سال 2023 تولید شده است اما ما هنوز آن را در سایت معرفی نکردیم. پسوند این تلویزیون نیز با M شروع می شود و به همین دلیل به آن C350M نیز می گویند.

تلویزیون های 2024 توشیبا پسوند N دارند، البته پسوند آنها مثل همیشه از 2 حروف تشکیل شده است اما ما هنوز از پسوند دقیق آن ها برای منطقه ما مطمئن نیستیم. در آینده این تلویزیون ها را در سایت معرفی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

در مورد تلویزیون های هایسنس ما با مدیریت فروشگاه سلام بابا یعنی آقای رضا سعیدی صحبت کرده ایم و نظر ایشان این است که این تلویزیون ها فعلا در سایت معرفی نشوند اما از نظر ما تلویزیون های هایسنس بخصوص مدل های جدید آن یعنی 2023 و 2024 حرف های زیادی برای گفتن دارند. در هر صورت ما سعی می کنیم که این تلویزیون ها را نیز در سایت معرفی کنیم.

از اینکه وقت گذاشتید و پیشنهاد و انتقاد خود را با ما در میان گذاشتید، سپاسگزاریم.

لوازم جانبی پیشنهادی